Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
08:22

Японська лялька

Японська лялька

В рамках року Японії в Україні з 29 вересня в Дніпропетровському художньому музеї буде проходити виставка японських ляльок. Організатор виставки - посольство Японії в Україні.

Відкриття виставки відбудеться 29 вересня о 16:00.

Сучасна людина найчастіше сприймає ляльку як дитячу забаву. Зрідка як предмет колекції. Але для наших предків вона мала, в першу чергу, сакральний зміст. Ляльки відомі людству з давніх часів. У всіх культурах лялька використовувалась для здійснення обряду. Не є винятком і Японія. Однак в цій країні культура ляльок отримала настільки широке поширення, що Японію називають країною 10 тисяч ляльок. Старовинні японські традиції сприяли тому, що виготовлення ляльки стало одним з видів  мистецтва. Оскільки естетика в Японії високо цінується в усіх сферах життя, ляльки в Японії - це предмет для споглядання, милування, захоплення. Витончені лінії, переходи кольору, досконала форма, ошатне вбрання - все це деталі, які майстерно створюють неповторні образи ляльок та їх розмаїття. Дорослі японці не менше дітей цікавляться ляльками.

Період розквіту мистецтва створення ляльок припав на епоху Едо / 1603-1868 р.р./. Починаючи з цього періоду стали виготовлятися ляльки різних форм і призначення. Регіональні особливості також додали розмаїття. Матеріалами для виготовлення японських ляльок служать дерево, папір, тканина, глина і навіть живі хризантеми. Існує безліч різних технік виготовлення.

На виставці в музеї експонується близько 70 ляльок. Відвідувач познайомиться з деякими найбільш відомими і поширеними їх видами - кімекомі, кокеши, ічімацу, імператорські палацові ляльки. Гості музею поринуть у ляльковий світ: казкові і міфологічні персонажі, сцени з вистав знаменитих японських театрів Но, Кабукі, Бунраку, воїни-самураї і борці сумо, традиції свята дівчаток і свята хлопчиків, вишуканий світ моди і стилю в зачісках та яскравих костюмах японських жінок.

Сучасні майстри також звертаються до ляльок. Використовуючи старовинні техніки, вони продовжують розвивати цей традиційний вид мистецтва.

З 1936 року в Японії мистецтво виготовлення ляльок отримало статус офіційно визнаного. Щовесни починаючи з 1955 року кращі майстри з виготовлення ляльок можуть бути удостоєні японським урядом титулу «Живий національний скарб».

Виставка триватиме до 22 жовтня.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте