Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
09:19

Контексти візуальної культури

Контексти візуальної культури

Семинар

Для чого потрібне сучасне мистецтво? Ким сьогодні є художник? Що значать всі ці незрозумілі і дивні, на перший погляд, інсталяції та акції? Насправді, сучасне мистецтво не складне. Воно просто відображає теперішній складний та неоднозначний світ. Новий курс лекцій «Контексти візуальної культури» допоможе в цьому розібратися. Через знайомство з основними жанрами і течіями, а також аналіз історичних контекстів спробуємо зрозуміти, як сформувалася сучасна світова культура та, куди вона піде далі.

Для кого цей курс? Для тих, хто хоче з користю відволіктися від буденного та перезавантажити голову; Для тих, хто прагне розширити власний кругозір та навчитися дивитися на світ з різних точок зору; Для тих, хто хоче зрозуміти, як та чому сучасне мистецтво стало таким дивним і неоднозначним.

Що буде у програмі курсу? Огляд усіх важливих мистецьких персоналій, знакових колекцій та виставок, розбір головних течій та жанрів; Озбір контекстів, що формували та формують художні концепції і мистецтво загалом; Аналіз основних ролей світу мистецтва: ким є художники та колекціонери, для чого їм куратори та арт-менеджери; Дослідження того, як мистецтво маніпулює суспільством та направляє хід публічних дискусій

Ми не закликаємо вас стати мистецтвознавцями. Ми пропонуємо крізь призму мистецтва переосмислити світ та більш глибоко подивитися на речі, з яких він складається.

Олена Годенко-Наконечна - мистецтвознавиця, культурологиня. Народилась у 1954 році в Мінську, зараз живе та працює у Дніпрі. Закінчила Київський художній інститут. Є членкинею Національної спілки художників України. Викладала історію мистецтва в Дніпровському художньому училищі, в якому з 1992 по 1997 рр. була директоркою. Зараз викладає культурологію в Дніпровському державному університеті внутрішніх справ. Співзасновниця «Пан-Української галереї» в Дніпрі в 1991 році та організаторка бієнале «Пан-Україна» в 1992 та 1995 роках. Куратор фестивалю "Культурні герої" у Дніпрі в 2002 році. Провела низку наукових досліджень, які стосуються семіотики культури, дитячої творчості, проблем естетичного виховання та національних особливостей сучасного українського образотворчого мистецтва.

Перша відкрита лекція "Мова мистецтва: як сприймати його традиційні та сучасні форми" відбудеться вже 22 березня. Освітній модуль на дві лекції "Розуміння мистецтва від давнини до Нового часу" та "Мéжі сучасної візуальної культури" проходитиме 24 березня. Реєстрація та умови участі за посиланням goo.gl/rNwwnT 


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте