Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
18:52

Графіка Олексія Фіщенка

Графіка Олексія Фіщенка

Графика

Давня і незмінна пристрасть Олексія Фіщенка – кольорова ліногравюра: в українському естампі післявоєнних десятиліть йому по праву належить особливе і визначне місце. Значущість його забезпечується і яскравою своєрідністю творчого почерку художника. І майстерністю виконання, і неповторною авторською технікою друкування, яка надає дуже пластичної, єдиної в своєму роді фактури, нарешті, і перш за все, тією особливою фіщенківською змістовністю, що дає змогу завжди пізнати і виділити ці гравюри серед сотень інших. Тим дивовижніше, що досвідчений, авторитетний майстер відважується на творчий ризик: явно відчутні в його аркушах останніх років істотні зрушення визначили новий етап у розвитку О. Фіщенка як гравера.

...великі міста, громаддя новобудов, бездоганні грані житлових башт, тривожні ритми освітлених у пітьмі вікон, сутінки на спорожнілих вулицях нічного Києва – це не звиклі, ласкаві для ока „краєвиди”, а скоріше художні формули теми, вираженої в жорсткуватій, майже афористичній формі. Великі узагальнені площини двох-трьох домінуючих кольорів утворюють контрастні співвідношення, у яких чути відгомін непростого драматичного буття людини в цьому створеному нею ж середовищі життя. Світовідчуття людини, захопленої своєрідною красою величчю творінь власної праці, розуму, таланту. Зливається з проникливим чуттям людини, що виросла на землі і не забула дотик босої ноги не до асфальту, а до нагрітого щедрим сонцем поля. Відкритість переживань зумовлює незапрограмовану різкість графічних рішень, а потяг до художнього синтезу – граничну лаконічність кольору, ліній, форм. У цьому плані серія натюрмортів уявляється не тільки однією з кращих у творчості останніх літ, а й принципово новим завоюванням майстра кольорового естампа.

https://www.facebook.com/events/191762381343979/ - подія на ФБ

Відкриття виставки - 4 травня о 17.00


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте