Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Вт, 16 квітня 2024
07:21

БЛОГИ

drichakmikh


21 червня 2018, 13:53

Наказано мовчати: в Швеції обурені тиском Лондона на вчених


4 березня 2018 року в Солсбері нервово-паралітичною речовиною були отруєні екс-співробітник російських спецслужб Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Британські експерти швидко визначили, що для отруєння Скрипалів було використано бойова отруйна речовина А-234 класу "Новачок". Посилаючись на те, що ця речовина розроблялася на території СРСР, британська влада звинуватила в події Росію. Розгорівся неабиякий дипломатичний скандал, Москва відкинула всі звинувачення, а Лондон продовжує наполягати на тому, що розробка "Новачка", його виробництво і можливість використання була тільки у Росії. Втім, дуже швидко з'ясувалося, що розробкою аналогічної отрути займалися в багатьох країнах світу, та й формула А-234 давно не є таємницею і опублікована у відкритому американському виданні. Крім того, вчені різних країн підтвердили, що синтез цієї речовини під силу навіть студентам-хімікам і вже точно не викликає особливих проблем для спецслужби будь-якої держави.


Незважаючи на очевидну неспроможність позиції Лондона щодо того, що тільки Росія здатна зробити і використовувати дану отруйну речовину, багато країн, в першу чергу члени НАТО, висловили свою солідарність з Великобританією і також включилися в дипломатичне протистояння. Однак, все частіше можна почути голоси про те, що походження "Новачка" встановити неможливо, адже подібні розробки проводилися в США, Німеччині, Чехії, Швеції, Ізраїлі, Великобританії і, можливо, інших країнах, що володіють науково-технічним потенціалом і хімічною промисловістю. Визнання президента Чехії Мілоша Земана в тому, що "Новачок" проводився і випробовувався в його країні серйозно підірвало версію британської влади, більш того подібні заяви готові зробити в Швеції та Ізраїлі, однак тиск британської сторони не дозволяє опублікувати інформацію, що має найважливіше значення для розслідування отруєння Сергія і Юлії Скрипаль.




Генеральний директор Науково-дослідного агентства міністерства оборони Швеції (FOI) Жан-Олоф Ліндт в своєму листі ізраїльському колезі з інституту біологічних досліджень цілком конкретно вказує на неприпустимість тиску, незважаючи на союзницькі зобов'язання. Принципи загальноєвропейської політики просування демократичних цінностей, на його думку, набагато важливіші за єдиний антиросійський фронт, заснований на глобальному обмані і підтасовуванні фактів.


Джерело.




Останній раз редагувалося: 21.06.2018 13:53


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті