Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
17:02

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

fundsolidaritycomua


16 грудня 2017, 14:29

Податок на нерухомість зросте в два рази

Податок на нерухомість прив'язаний до мінімальної зарплати за минулий рік.

З урахуванням зростання мінімалки, значно збільшаться і податкові відрахування, повідомляє Realist`a.

"Податок на нерухомість платять українці, які володіють квартирою площею понад 60 кв.м. і будинками площею понад 120 кв.м. За кожен метр понад вказану норму потрібно платити", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки податку на нерухомість заплатять українці

При цьому, місцева влада може своїм рішення збільшити "норму". Наприклад, з 60 до 70 кв.м. Також міські ради можуть впливати і на податкову ставку. Найчастіше це 1% від мінімальної зарплати за кожен квадратний метр.

В цьому році за квартиру площею 110 кв.м. в Києві потрібно було заплатити 689 грн. А в 2018 році за цю ж квартиру доведеться заплатити податок розміром в 1600 грн.

Сплатити податок на житло за минулий рік мають власники квартир площею понад 60 кв. м і будинки понад 120 кв. м. Також це поширюється на власників будинків і квартир, сумарна площа яких перевищує 180 кв. м.



https://gazeta.ua/articles/economics/_podatok-na-neruhomist-zroste-v-dva-razi/809856




Переглядів: 927
Усі записи автора | << | >>

fundsolidaritycomua  (16.12.17 14:33): "У поточному році фізичним особам - власникам об'єктів нерухомості направлено близько 1 млн податкових повідомлень-рішень. Очікувана сума податку становить 500 млн. грн, на даний момент вже сплачено 61 млн. грн. Динаміка позитивна. У 2016 році було направлено 428 тис. Податкових повідомлень-рішень та надходження склали 209 млн грн. Ви бачите, що в порівнянні з цим роком показник майже в два рази більше. У 2015 році надходження склали 51 млн. грн", - сказав він. Відповісти | З цитатою
fundsolidaritycomua  (16.12.17 14:32): Також Павлов наголосив, що власники нерухомості, яка знаходиться на окупованих територіях України, звільнені від сплати податку на нерухомість до закінчення антитерористичної операції. Відповісти | З цитатою
fundsolidaritycomua  (16.12.17 14:31): "Якщо в нормативну базу оподаткування 2014 року потрапляла тільки житлова, а не загальна площа, то зміни в законодавстві призвели до того, що зараз оплата розраховується із загальної площі"- повідомив начальник управління адміністрування майнових податків та зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби Владислав Павлов, пише УНІАН. Відповісти | З цитатою
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті