Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
15:07

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

fundsolidaritycomua


16 березня 2018, 12:13

У Дніпрі військові капелани відвідали Музей АТО та вшанували Героїв Небесної Сотні

3-й день Всеукраїнського з’їзду військових священиків (капеланів) УПЦ Київського Патріархату, який пройшов при підтримці Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність», організатори присвятили згадуванню подій початку війни та поминанню загиблих героїв.

Військові капелани разом з представниками громадськості Дніпра відвідали музей АТО. Це перший і єдиний свого роду музей в Україні, присвячений тематиці російсько-української війни, який було відкрито у січні минулого року.

У першій залі музею розміщено речі мешканців області, які зробили внесок у захист України. Тут інструменти медиків, одяг капеланів, шеврони добровольців, афіши волонтерських акцій, фото військових кореспондентів, дитячі малюнки.
Є в музеї особлива емоційно важка “Зала Пам’яті”. Тут майже 500 портретів людей, які віддали на Донбасі свої життя, захищаючи Україну.

Також в музеї АТО функціонує вражаючий кінозал, де зображення передається на 360 градусів і відчувається “ефект присутності”. На чотирьох стінах відвідувачі можуть подивитися 24-хвилинний фільм, у якому в хронологічній послідовності представлені події останніх трьох років – від окупації Криму до сьогодення. У цій залі емоції зашкалюють у всіх присутніх, настільки фільм передає трагізм та емоційність того часу. Такий формат показу фільма про події ‎2014-2017 років э єдиним у нашій країні.

Після музею АТО капелани і патріоти країни відвідали Аллею Героїв Небесної Сотні, де разом з архиєреями Київського патріархату провели поминальну молитву за героями, котрі віддали свої життя за Україну. Очолив поминальний реквієм Голова СУВД митрополит Іоан (Яременко) у співслужінні єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона (Зінкевича), єпископа Луганського і Старобільського Афанасія (Яворського) та єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана (Бутинського).

«Саме Дніпро і патріоти міста прийняли на себе, мабуть, найбільший удар втрат у цій війні, яку Росія розпочала проти нашого народу, нашої свободи і нашої державності. І для нас є честю, на Всеукраїнському з ʾїзді капеланів, сьогодні молитися на цьому місці, згадати тих героїв, які поклали життя своє ще під час революції Гідності на київському майдані. Тому що багато з них їхали до Києва з Дніпра, а вже з Києва поїхали з добробатами на схід України, щоб захистити нашу свободу. Їхня кров, їхня жертва обовʾязково приведе нас до остаточного звільнення України», — звернувся до присутніх на поминанні митрополит Іоан (Яременко).

Керуючий Дніпровською Єпархією Владика Симеон відзначив важливість цих заходів в рамках з‘ізду. «Це наша історія і наша па‘мять. Ми не повинні забувати про наших героїв, патріотів Дніпра, котрі змогли зупинити ворога і не дати захопити нашу країну».
Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» і Синодальне Управління Військового Духовенства УПЦ КП.

Автор: МБФС
















Переглядів: 1003
Усі записи автора | << | >>

fundsolidaritycomua  (16.03.18 12:18): Подробно:
https://mbfs.com.ua/news/1515-u-dn-pr-v-iskov-kapelani-v-dv- dali-muzei-ato-ta-vshanuvali-gero-v-nebesno-sotn.html
Відповісти | З цитатою
Щоб залишити коментар вам необхідна реєстрація на сайті. Вхід
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті