Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 3 травня 2024
21:34

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


23 квітня 2024, 08:01

Орган пробації відзначає Всесвітній день іспанської мови

Психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович інформує про наступне. Щороку 23 квітня у всьому світі відзначають День іспанської мови або Día de la Lengua Española, дата присвячена дню смерті великого іспанського письменника, драматурга і поета Мігеля де Сервантеса Сааведри (1547-1616), відомого як автора одного з найвидатніших творів світової літератури – роману «Хитромудрий ідальго Дон Кіхот Ламанчський», або «Дон Кіхот».

Завдяки конкістадорам та іспанським мореплавцям іспанська поширилася далеко за межі країни. Іспанська мова почала зароджуватися в середньовічній Кастилії. Іспанська мова належить до романської групи мов, але зазнала великого впливу з боку арабської мови. У період мусульманського завоювання Піренейського півострова до іспанської мови також було включено близько 4000 слів арабського походження, а стандартизована іспанська, своєю чергою, сформувалася в XI столітті.

В Іспанії є 8 діалектів: арагонський, леонський, бабле (астурійський діалект), андалузький, канарський, естремадурський, мурсіанський і ромська (циганська) іспанська. Діалект – це варіант основної мови, що використовується в певній географічній області.

В Африці існує 5 діалектів: іспанська Сеути, іспанська Мелільї, іспанська канарська, сахарська та іспанська мова Екваторіальної Гвінеї.

У Латинській Америці існує цілих 26 діалектів: амазонський, андський, антіокійський (паїса), камбанський, каленьський, кундібоясський, льянеро, карибський, кубинський, домініканський, марабінський, панамський, пуерториканський, венесуельський, центральноамериканський іспанський, чилійська, чилотська, екваторіальна іспанська, мексиканська, парагвайська, прибережна перуанська рібереньйо, прибережна північно-перуанська рібереньйо, ріоплатська, сантандер-тахірська, толімська і юкатекська.

Іспанська – міжнародна мова та одна з найпоширеніших мов у світі. З кожним днем зростає кількість людей, які вивчають іспанську мову. Одна з причин цього полягає в тому, що іспанську все частіше обирають для вивчення, а інша - у глобалізації сучасного суспільства. Іспанська – це офіційна мова понад 20 країн світу. Це друга мова за кількістю носіїв після китайської. Іспанська мова стоїть на другому місці в списку офіційних мов та визнана другою мовою міжнародного спілкування.

Сьогодні іспанський вплив зростає та помітний у багатьох країнах світу. Іспанською мовою, за різними оцінками, розмовляє понад 600 мільйонів осіб - жителі самої Іспанії, США, Мексики, країн Латинської та Південної Америки, деяких держав Африки. Мексика – найбільша іспаномовна країна на планеті. Іспанська – офіційна мова Організації Об’єднаних Націй, Європейського союзу, Африканського союзу, Організації американських держав.

Тож, святкуючи День іспанської мови, ООН ставить за мету заохочувати й підтримувати ініціативи, що сприяють розвитку багатомовності та мультикультурності та підвищенню поінформованості персоналу щодо історії й використання іспанської мови як офіційної мови.




Переглядів: 46
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті