Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
22:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як у Дніпропетровській області змінилися ціни і послуги

Як у Дніпропетровській області змінилися ціни і послуги
У лютому 2015 года на споживчому ринку регіону, як і країни в цілому, відмічалося прискорення інфляційних процесів порівняно з попереднім місяцем.

Індекс споживчих цін (ІСЦ) по Дніпропетровській області за лютий 2015р. склав 104,8%, за січень – 103,3%, по Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) – 105,3% та 103,1% відповідно.

Загальну цінову ситуацію передусім визначала динаміка цін на ринку продовольства. На Дніпропетровщині ціни на продукти харчування збільшилися на 5,8%. Найбільше подорожчали фрукти (на 23,2%), зокрема, банани – на 42,4%, виноград – на 38,5%, сухофрукти – на 23,5%, цитрусові – на 14,3%, яблука – на 14,1%.

Також суттєво зросли ціни на овочі (15,1%), у т.ч. на капусту білокачанну – в 1,5 раза, цибулю ріпчасту – на 36,3%, моркву – на 24,9%, буряк – на 23,8%, картоплю – на 11,2%. У межах 12,4–5,4% підвищилися ціни на олію соняшникову, маргарин, хліб, цукор, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, продукти переробки зернових. У той же час подешевшали свинина (на 3,2%), птиця та яйця (однаково – на 1,2%).

Приріст цін на тютюнові вироби склав 4%, алкогольні напої – 3,8%.

Прискорювачем інфляції було і збільшення цін у сфері транспорту на 10,1%, при цьому ключову роль відіграло здорожчання автомобілів (на 23%) і палива та мастил (на 17,5%). Крім того, на 1,4% зросла вартість транспортних послуг.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 5,3%, а саме: на фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання – на 7%, амбулаторні послуги – на 2,8%, послуги лікарень – на 2,4%.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гость  (14.03.15 10:28): Что же вы со страной своей сделали за чуть более 23 года незалежности, земляки? Ведь была самой богатой республикой в СССР. В Днепре жило более 1,2 млн. жителей, а сейчас менее 1 млн. Извините, но если только и делать, что скакать на площадях, то жить лучше не станет. А если вам всем пофиг на себя, то и вы будите пофиг своему руководству. Бороться надо за достойную жизнь, а не быть равнодушними. Ведь как писали классики - "Не надо бояться врагов - в худшем случае они могут только убить. Не надо бояться друзей - в худшем случае они могут только предать. Бойтесь равнодушных, ибо это с их молчаливого согласия совершаются все предательства и убийства на планете..." Відповісти | З цитатою
вот так  (13.03.15 19:59): Президент Украины Петр Порошенко отменил ограничения максимальной заработной плате народным депутатам Украины, членам Кабинета министров Украины, прокурорам, работникам государственных органов, работникам Национального банка Украины, судейской власти. Закон вступит в силу 1 апреля 2015 года.

Соответствующий закон Украины № 213-VIII "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно пенсионного обеспечения", в четверг 12 марта 2015 года опубликован в парламентской газете "Голос Украины".
Відповісти | З цитатою
1  (13.03.15 16:39): меня все устраивает- я не бездельник- работаю и достигаю целей не взирая неначто!

а кому что не нравится ЧЕМОДАН -ВОКЗАЛ- ПАр-р-р-аша !!!

и не нада тут бредни писать что жить плохо/ пойди скажи луга-н-донам что ты плохо живешь! наверно хуже чем они !!! поделись с ними- и незабудь спросить у крымских- чию картошку они едят ?

противно читать комменты нытиков! бесхребетные ничтожества! никто в этом мире! ваше место в сопливых комментариях! и стоя раком в автобусе под плинтусом!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гость  (13.03.15 13:08): Что вы все стонете земляки? Хотели в Европу - вот вам Европа. Одних олигархов поменяли на других, а жить стало еще хуже. Правильной ли дорогой идете, товарищи? Відповісти | З цитатою
иван  (13.03.15 08:55): еще одно требование МВФ-будут сокращены на половину училища и ВУЗы-и на 5% -школы и получится страна нищих дебилов- рабы для Европы умные не нужны Відповісти | З цитатою
no fuflomet!  (13.03.15 08:48): Бананы по 35, а стоили 11-15...и т.д. И это 42%??? Вы, граждане журналисты - дармоеды, раз такое фуфло толкаете... Відповісти | З цитатою
Зюка  (13.03.15 07:20): В процентах и среднем может так и есть. А в реальном городе деньги стали в два раза дешевле, а товары и услуги - в два раза дороже. Відповісти | З цитатою
Порошенко  (13.03.15 06:10): Через год продам страну. Хороший климат, плодородные почвы, отсутствие жителей. Страна будет готова к заселению. Відповісти | З цитатою
Коля  (12.03.15 19:03): Шел третий год президентства Порошенко… Весна…
Начали питаться голубями. Они вкусные и полезные.
Кора деревьев пригодна в качестве приправы и
заваривания чая. Давно хожу пешком, узнал очень
много нового и интересного о своём городе и его
архитектуре. На день рождения закололи дворняжку. На
балконе валяются вверх тормашками засоленные
воробьи. Сам себе шью одежду. Узнал как плести
лапти. Моюсь раз в месяц, разжигаем костер во дворе и
греем в ведрах воду. Газ давно не по-карману и газовую
трубу давно вырезали. Пару раз удалось поймать рыбу.
Варю бражку и ставлю квас. Чайный гриб - тоже
хорошо. Думаем с женой взять кредит на двоих и
купить велосипед.
Воздух в городе становится чище, редкие машины
удивляют детвору. Киев пустеет. Вчера видел, как мимо
проезжал президент на своей карете. Собираемся
натаскать с женой земли в квартиру и посадить
картохи. Очень хочется картохи... Давно не ел этого
изысканного блюда картоха…. Вареной картохи…
жареной… печёной... Говорят прези
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Валя  (12.03.15 18:41): Странно... Моя математика подсчитала повышение цен в 2-3 раза! Взять хотя бы бананы, масло подсолнечное, обувь в Интертопе, технику, комуналка. Да и хлеб подорожал в два раза! А зарплата та же. Ненавижу майдаунов! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті