Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Коломойський: Націоналізація незаконно приватизованих активів принесе до держбюджету десятки мільярдів доларів

Коломойський: Націоналізація незаконно приватизованих активів принесе до держбюджету десятки мільярдів доларів
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський закликав до повернення в державну власність найбільш цінних промислових активів країни, приватизація яких була проведена у 2000-х роках зі значними порушеннями, в результаті чого держава втратила мільярди доларів.

Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський повідомив під час інтерв'ю щоденній британській газеті «Financial Times» .

Ігор Коломойський вважає, що Україна не повинна отримувати нові кошти від Міжнародного валютного фонду, поки вся незаконно приватизована власність не повернеться в статус державної.

«Зараз Україна жебракує - а це гроші, які по праву належать державі. Поверніть ці підприємства, виставте їх на відкритий аукціон і отримаєте в 10 разів більше», - сказав він, уточнивши, що мова йде про суми порядку десятків мільярдів доларів.

Зокрема, губернатор має намір надати до прокуратури докази про порушення законодавства при продажу в 2004 році «Укррудпрому». Раніше він повідомив українському парламентському комітету, що процедура приватизації була розроблена з метою обмежити кількість потенційних учасників та забезпечити спрямування активів в «потрібні руки».

«Закон [про приватизацію «Укррудпрому»] був кричущим, принизливим і злочинним», - заявив Ігор Коломойський в інтерв'ю британській газеті. - Це була запланована змова з метою вчинення злочину».

Також він підкреслив, що якщо прокуратура підтвердить докази змови, підкупу та фальсифікації торгів, то всі приватизовані в 2004 році шахти, що належать «Укррудпрому», мають бути «експропрійовані» без відшкодування збитків їх нинішнім власникам.

«Економічні активи, приватизовані під час правління поваленого президента, Віктора Януковича, які ще в той час вважалися фальсифікованими і піддавалися жорсткій критиці, повинні бути повернуті народу, в тому числі «Дніпроенерго» і «Укртелеком». Поки ми не очистимо себе від нашого минулого, ми не зможемо по-справжньому змінити цю країну на краще», - також наголосив губернатор.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Патриот  (25.03.15 02:23): В Украине ошибочно называют "бизнесменами" тех граждан, которые не заслуживают этого высокого звания ("БизнесМэн" - "Человек-Дела"). Если взять коэффициент полезного действия наших "бизнесменов"... от стоимости и прибыльности захваченных активов и до официальных отчётов по доходу ... то им позор. Відповісти | З цитатою
М  (24.03.15 15:38): Такое ощущение что один Коломойский, а Фирташ, Ахметов и Порошенко они что честные работяги. Это война олигархов друг с другом договорится не могут... Відповісти | З цитатою
говорим правду  (24.03.15 15:28): Коломойша - жирная ж.довская обезьяна. Не более того. Відповісти | З цитатою
Суворов  (24.03.15 14:21): Хорошее решение. Начинайте и не затягивайте. Пожил,посмотрел Швейцарию. Самое время строить Швейцарию в Украине. Докажите на деле и рейтинг ваш взлетит до небес. Відповісти | З цитатою
Полиграфыч  (24.03.15 13:46): Поддерживаю! Отнять все! И поделить! Відповісти | З цитатою
1393  (24.03.15 07:12): Барыги схлестнулись необузданной страстью Відповісти | З цитатою
Макароныч  (23.03.15 20:27): Арлекины и пираты, Циркачи и акробаты, И злодей, чей вид внушает страх, Волк и заяц, тигры в клетке - Все они - марионетки. В ловких и натруженных руках .. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Зю  (23.03.15 18:48): А где Вася-сионист делся, ждем как выскажется. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
совсем скоро  (23.03.15 18:46): будет КНР :Коломойская Народная Республика Відповісти | З цитатою
777  (23.03.15 18:23): скоро спадут все маски и будет видно, кто патриот, а кто бизнесмен, которого интересует не страна, а сверхприбили и только... и все это происходило не из за любви к родине, а из за доступа к кормушке и дерибану. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті