Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В обласній дитячій лікарні проводитимуть експрес- діагностику ракових пухлин

|«« «« »» »»|

Литва передала Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні сертифікат на сучасний апарат «КРИОСИСТЕМА КМ-02А», який дозволяє зробити експрес-діагностику пухлини прямо під час операції. Час проведення такого аналізу для пацієнтів дитячої лікарні скоротиться майже у 4 рази - з 30 до 8 хвилин. Вже за три тижні сучасне обладнання допомагатиме медикам рятувати життя маленьких пацієнтів.

Допомогти онкохворим дітям Дніпропетровщини зголосилися литовські лікарі на чолі з онкогематологом Вільмою Руткаускайте. Вони організували благодійну акцію, в результаті якої небайдужі мешканці Литви зібрали понад 1 тис євро.

«Нам дуже допомогли мої друзі, державні інституції, банки, - зазначила Вільма Руткаускайте. - Ми порадилися з дніпропетровськими лікарями і купили саме той апарат, якого вони потребували. На залишок коштів ми придбали препарати для супроводжуючої терапії онкохворих дітей».

Сучасний апарат дозволяє брати у пацієнта зразок біологічної тканини та проводити експрес-діагностику пухлини прямо під час операції. Раніше, щоб провести такі дослідження, зразки доводилося передавати іншому медзакладу. Це займало від 20 до 30 хвилин. Тепер завдяки сучасному обладнанню час проведення аналізу для пацієнтів дитячої лікарні скоротиться майже у 4 рази - до 8-10 хвилин.

« Діагностика пухлин включає масу аналізів і досліджень. Але часто буває так, що остаточно поставити діагноз можна тільки під час оперативного втручання. Завдяки новому апарату вже за декілька хвилин хірург знатиме, чи злоякісна пухлина, і з огляду на це прийматиме рішення щодо об'ємів операції», - пояснив директор Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні Олександр Хітрик.

Вже всередині травня сучасне обладнання буде доставлено до дитячої лікарні. Крім цього, під час візиту Вільми Руткаускайте на Дніпропетровщину з департаментом охорони здоров'я було досягнуто низку домовленостей щодо співпраці у медичній галузі.

«Є домовленість відправити українських лікарів-онкологів до Литви. Крім того, було досягнуто домовленості направити 5 дітей, які отримали поранення в зоні АТО або які перенесли онкологічне захворювання, до Литви для подальшого оздоровлення. Це стане можливим наприкінці травня – на початку червня цього року», - розповів почесний консул Литовської Республіки в м. Дніпропетровськ Віталій Півняк.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Всё не проверяла. Проверьте са  (24.04.15 15:50): Раньше, чтобы провести такие исследования, образцы приходилось передавать другому медучреждения. Это занимало от 20 до 30 минут. Теперь благодаря современному оборудованию при проведении анализа для пациентов детской больницы сократится почти в 4 раза - до 8-10 минут. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті