Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

20 шкіл Дніпропетровська отримали більше мільйона гривень на енергоефективність

20 шкіл Дніпропетровська отримали більше мільйона гривень на енергоефективність
22 травня підбили підсумки та нагородили переможців спільного конкурсу Дніпропетровської обласної ради, міської ради та компанії ДТЕК «Енергозбереження задля майбутнього», який з початку року проходив за ініціативи голови облради.

Учасники конкурсу – 20 шкіл Дніпропетровська – отримали гранти на реалізацію проектів у сфері енергоефективності, які підготували учні. Призовий фонд у розмірі 1,1 млн грн виділили з обласного, міського бюджету та коштів компанії ДТЕК. Зокрема, п'ять шкіл, які зайняли 1-е місце, отримали по 90 тис. грн, ще п'ять – за друге місце – по 60 тис. грн, всі інші школи-учасники – заохочувальні призи по 35 тис. грн.

У п'ятірці лідерів – гімназія №3, школа №143, школа № 91, спеціалізована школа №134 та школа №140. Грантові кошти вони спрямують на підвищення ефективності опалення, зменшення втрат тепла через коридори, утеплення шкільних спортзалів та кабінетів.

«Тільки за активної участі кожного громадянина від малого до дорослого, влади та бізнесу, енергозбереження стане масовим та принесе потрібний ефект. І саме завдяки таким конкурсам ми не тільки створюємо умови, щоб діти вчились у теплі та комфорті, а й стимулюємо змінювати поведінку та світогляд щодо споживання енергоносіїв», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Після участі у проекті, діти та вчителі відзначають, що тепер ретельно слідкують за витратами енергоресурсів в школі та вдома і навчають цьому своїх близьких. При цьому школи-учасники вже змогли знизити місячне споживання електроенергії на 6%, не роблячи жодних грошових інвестицій – в основному, за рахунок організаційних заходів.

«ДТЕК як компанія, яка виробляє і постачає електричну та теплову енергію, працює над тим, щоб люди в Україні отримували світло і тепло, незалежно від політичної та економічної ситуації в країні. І ми зацікавлені в тому, щоб люди не витрачали енергію марно і не платили за зайві кіловат-години чи кілокалорії. Енергоефективність вже кілька років є одним із пріоритетних напрямків діяльності ДТЕК у сфері сталого розвитку, і зараз як ніколи ми переконалися у правильності свого вибору», – наголосила керівник департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Вікторія Гриб.

Нагадаємо, у школах-учасниках проекту «Енергозбереження задля майбутнього» пройшли факультативи з основ теплопостачання та теплозбереження, конкурс на зниження споживання електроенерії, інформаційні кампанії щодо раціонального поводження з енергоресурсами, практичні роботи. Діти відвідали з екскурсіями енергогенеруючі, теплопостачальні підприємства та ОСББ, самостійно провели енергоаудити своїх шкіл та підготували проектні пропозиції з підвищення енергоефективності будівель.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


анна  (23.05.15 10:48): Знают все взрослые, знают все дети: школа 140 - нет лучше на свете!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті