Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
15:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську на базі амбулаторій центрів первинної медико-санітарної допомоги працюють «школи здоров’я»»

У Дніпропетровську на базі амбулаторій центрів первинної медико-санітарної допомоги працюють «школи здоров’я»»
У Дніпропетровську на базі амбулаторій центрів первинної медико-санітарної допомоги працюють «школи здоров’я» щодо профілактики серцево – судинних хвороб.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.

Там сімейні лікарі проводять заняття з пацієнтами з-поміж іншого щодо правильного харчування, фізичних навантажень тощо. Загалом у місті реалізується широкий комплекс профілактичних заходів щодо попередження серцево – судинних хвороб, втілюються сучасні методи діагностики, як на первинному рівні надання медичної допомоги, так і на наступних. Діагностика і лікування цих хвороб проводиться згідно відповідних протоколів надання медичної допомоги.

В усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги можна зробити електрокардіограму, визначити рівень холестерину та глюкози крові. Хворі, що перебувають під диспансерним наглядом, проходять профілактичне лікування амбулаторно або в медичних закладах другого рівня надання медичної допомоги, зазначають у департаменті.

Сьогодні серцево – судинні хвороби є головною причиною захворюваності та смертності населення в багатьох країнах світу, у тому числі в Україні.

У Дніпропетровську захворюваність на серцево - судинні хвороби в загальній структурі захворюваності населення міста складає 27 %, тобто серед осіб, що хворіють на ту чи іншу хворобу, кожен третій має хворобу серцево – судинної системи.

Серед причин та факторів ризику виникнення цих хвороб є неправильне харчування, низька фізична активність, стреси, куріння, фізичні та розумові перевантаження, спадкові фактори тощо, додають у департаменті.

Всесвітній день серцявідзначається щорічно в останню неділю вересня за ініціативи Всесвітньої федерації серця та підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті