Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську почали святкувати Масляну

|«« «« »» »»|

Перші святкування провели в Самарському районі. Тут на головній площі встановили сцену, а далі по вулиці простягнулося ярмаркове містечко. Попрощатися з зимою та провести вихідний день у хорошій компанії сюди прийшли близько тисячі дніпропетровців.

На площі зі сцени лунають українські пісні та побажання миру і злагоди. Традиційно до Масляних гулянь тут збирають солом’яне опудало. Усіх бажаючих пригощають млинцями. Для малечі – особливі смаколики – шоколадне фондю.

«Це свято для того, аби люди могли насолодитися життям і спілкуванням, а потім перейти у Великий Піст. Ми вирішили об’єднати всіх мешканців району для того, аби разом створювати нові умови для життя. За підтримки нашого міського голови Бориса Філатова це свято відбулося», - розповів голова району Юрій Федько.

У програмі святкувань Самарського району також різноманітні майстер-класи з плетіння та малювання. Крім того, готові поробки від знаних народних майстрів продають у ярмарковому містечку. За символічну ціну тут можна придбати обереги, ляльки-мотанки, картини та прикраси ручної роботи.

Гості свята Масляної у піднесеному настрої. Люди кажуть, вже давно не бачили таких масштабних гулянь. Мешканка району Вікторія на свято прийшла зі своїми дітьми. Розповідає, її Оленка та Тарас уже і натанцювалися, і пісень поспівали.

«Нам дуже подобається. Провели чудову суботу. У мене настрій піднявся. Якось, знаєте, і погода не заважає. Весна відчувається», - ділиться враженнями Вікторія.

Підприємець Андрій лише вчора повернувся з відрядження додому. Зізнається, вихідні хотів провести на дивані, та кохана все-таки вмовила прогулятися.

«Чесно, я радий, що погодився прийти. Стільки знайомих зустрів. Зараз такий темп життя, що лише робота, робота, робота. Минулого року ми не святкували Масляну. А от це свято нагадало нам про традиції. Цьогоріч обов’язково насмажимо млинців», - запевняє чоловік.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанка Яна  (08.03.16 11:28): Раньше Иван Иванович Куличенко жарил блины на Монастырском острове. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ЯНЫК  (07.03.16 22:31): масленица с 7 марта Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті