Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
21:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сімейним фермам в Україні надано офіційний статус

|«« «« »» »»|

30-31 березня 2016 р. на Дніпропетровщині відбулась Міжнародна конференція «Розширення можливостей дрібних виробників та сімейних ферм через інноваційні практики для сталого розвитку молочного господарства», що була організована МБФ «Добробут громад» за фінансової та організаційної підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Проведення Міжнародної конференції стало одним із важливих етапів подальшого розвитку сімейних ферм в Україні. На заході були присутні 65 учасників з 13 країн Європи і Центральної Азії, представники ФАО, Міністерства аграрної політики та продовольства України, посольств Канади і Франції, компанії «Данон» в Україні», Дніпропетровської обласної ради, голови галузевих асоціацій, профільні експерти, фермери та журналісти.

Конференція включала пленарне засідання й роботу в тематичних секціях, обмін досвідом за участі міжнародних експертів, представників країн Центральної та Східної Європи. Також, в рамках програми учасники конференції ознайомилися з роботою об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар» та заснованої ним кооперативної навчальної ферми з виробництва молока вищого сорту, демонстраційних малих сімейних ферм та сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу молочарського напрямку «Добробут Андріївки».

Учасники конференції обговорили актуальні питання впровадження найкращих інноваційних практик в молочному скотарстві на прикладі трансформації дрібаних власників особистих селянських господарств в сімейні ферми, об’єднані в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, а також відзначили, що експериментальна модель господарювання, створена на Дніпропетровщині, є перспективною для України.

В ході заходу також було напрацьовано ряд рекомендацій щодо державної політики сприяння розвитку молочарського сектору та створення сприятливого нормативно-правового клімату.

Голова правління МБФ «Добробут громад» Віктор Терес підкреслив, що наступними кроками в цьому напрямку стануть подальше удосконалення законодавчої бази, робота з кооперативами та передача досвіду іншим регіонам України. Зокрема, Європейський банк реконструкції та розвитку вже виступив з пропозицією посилити спроможність навчального центру для фермерів, що створений на базі СП «Молочарське» (с. Олександрівка, Покровський р-н, Дніпропетровська обл.).Для цього залучатимуть регіональних та міжнародних експертів для допомоги у створенні навчального курсусвітового стандарту, адаптованого до потреб українських виробників, включаючи навчальну програму для студентів аграрних університетів.

Заступник менеджера регіональної ініціативи ФАО Каталін Людвіґ зазначила, що ФАО також підтримуватиме ряд таких ініціатив відповідно до пріоритетів регіональної ініціативи «Розширення можливостей дрібних землевласників і сімейних ферм для покращених життя ізменшення бідності в сільській місцевості».

Варто відзначити, що міжнародна конференція символічно завершилась приємною новиною. Саме 31 березня 2016 р. Верховна Рада ухвалила Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств", завдяки якому сімейні ферми отримали, нарешті, статус сільгоспвиробника. До цього вони функціонували поза правовим полем. Прийняття цього закону — результат багаторічної спільної роботи сільських громад, влади, ізнесу та організацій міжнародної технічної допомоги щодо розвитку сімейної кооперації в Україні

Конференція є регіональним заходом ФАО таорганізованадля представниківАлбанії, Білорусі, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Вірменії, Грузії, Македонії, Молдови, Румунії, Сербії, України,Хорватії та Чорногорії.

Довідка:
Міжнародний благодійний фонд «Добробут громад» — неурядова неприбуткова благодійна організація, що працює з метою поліпшення добробуту українських громад з турботою про довкілля. Починаючи з 1994 року в Україні впроваджено більш ніж 74 проекти. Близько 23 тисяч власників особистих селянських господарств та сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, отримали допомогу у вигляді високопродуктивних сільськогосподарських тварин, елітного насіння рослин, сільськогосподарського обладнання, технічної й консультативної підтримки в рамках проектів.Діяльність МБФ "Добробут громад" орієнтована на комплексний розвиток сільських громад. Наші проекти охоплюють кілька пов'язаних між собою завдань в галузі розвитку, у тому числі: забезпечення доступу на ринки для дрібних виробників сільськогосподарської продукції та інших послуг пов’язаних з ними, створення нових або покращення існуючих ланцюгів доданої вартості, мобілізація громад, освіта та підготовка кадрів, розвиток потенціалу лідерів громад тощо.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті