Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
11:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міська комісія по інвентаризації у галузі освіти представила перші результати. Вони – невтішні

Міська комісія по інвентаризації у галузі освіти представила перші результати. Вони – невтішні
Сьогодні за ініціативою заступника міського голови Олени Молошної відбулось робоче засідання комісії по інвентаризації у галузі освіти, яка була створена за дорученням міського голови Дніпропетровська Б.Філатова.

Представники комісії повідомили про перші результати обстежень 65 шкіл та дитячих садків на прикладі Новокодацького (Ленінського) району міста.

Ситуацію по обстеженню доповів голова цієї комісії Олег Лебединський. З'ясувалось, що у ході перевірки була викрита ціла низка масштабних порушень, та зловживань з боку адміністрацій деяких шкіл та НВЗ.

Питання у членів комісії виникли по спеціальному фонду у навчальних та дошкільних закладах, зокрема по збору батьківський коштів і контролю над їх витратами, організації охорони закладів, харчуванню дітей, незадовільному стану харчоблоків, їдалень, а також по якості харчів, зокрема, зіпсованим овочам, які були виявлені в одній із шкіл.

Під час наради окрему увагу було акцентовано на перевірці проведенні тендерних процедур, а також обліку видачі буфетної продукції у школах. Саме нелегальна робота буфетів у школах виявилась складовою корупційної оборудки, яка дозволяє отримувати підприємцям незаконний прибуток, та не сплачувати з нього податки. Все це відбувається під наглядом адміністрацій навчальних закладів, які не тільки не припиняють незаконну торгівлю в шкільних столових, а фактично сприяють розвитку цього «бізнесу». Адже через відсутність касових апаратів облік отриманих у буфетах коштів, зрозуміло, не ведеться, що дає змогу отримувати неконтрольовані суми прибутку готівкою.

Окрім того, під час обговорення було наголошено на таких важливих моментах як відсутність у школах медичних сестер, а також психологів, які є не в кожній школі. Зокрема, із 161 школи психологи працюють лише у 75.

Загалом на прикладі обстеження одного району заступник міського голови Олена Молошна доручила представникам усіх інших відповідних комісій по кожному району міста предметно вивчити кожен озвучений проблемний напрямок, відпрацювати його і надати відповідні пропозиції по їх вирішенню. «Це досить серйозна робота і ми повинні поставитися до неї з великою відповідальністю, оскільки мова йде про здоров’я і комфортне перебування наших дітей у школах і дитячих садочках», - сказала Олена Молошна.

Вона також зазначила, що перед комісіями стоїть задача після обстеження навчальних та дошкільних закладів у кожному районі зробити так звану карту-обстеження з фото- та відеофіксацією усіх виявлених порушень. Підсумком такої роботи повинні бути чіткі пропозиції по їх усуненню. До цього процесу активно повинна долучатися і батьківська громадськість. «На жаль, дуже багато проблем виявляємо в організації перебування дітей у школах та дитсадках, починаючи від їх харчування до безпеки. Наприклад, неприпустимо, що у школах немає ставки медичних сестер. Відпрацюємо це питання і якщо його вирішення потребуватиме рішення сесії міськради, виноситимемо його на розгляд депутатів. Окремої уваги потребує питання по прозорості використання батьківських коштів, оскільки багато скарг надходить від батьків по їх нецільовому використанню. Необхідно розробити платформу по їх відслідковуванню», - наголосила заступник міського голови.

Під час заходу свої перші результати також презентувала комісія з питань вивчення кадрового потенціалу дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів. Член цієї комісії Анатолій Набоков доповів, що тривають співбесіди з директорами шкіл, перевірки на місцях. «Іще не усі райони перевірено, але вже можна говорити про перші суттєві недоліки. Варто зазначити, що деякі керівники шкіл були не досить відкритими до спілкування, зафіксовані недоліки і порушення у веденні ділової документації, невірно складені розклади занять, що призводить до перенавантаження дітей. Більш того, у деяких школах були зовсім відсутні довідки на розклади занять, які повинні бути погодженими санстанцією», - повідомив Анатолій Набоков.

По закінченню наради Олена Молошна доручила обом комісіям до 20 травня закінчити роботу по обстеженню шкіл та дитячих садочків і надати чіткі пропозиції по усуненню виявлених проблем у роботі цих закладів освіти. Вона додала, що таке ж обстеження чекає на міські заклади галузі культури, молоді та спорту.

Gorod.dp.ua на Facebook.


кравчук  (18.04.16 20:25): Питание детей осуществляет частная фирма согласно выигранным тендерам. Частная фирма работающая на едином налоге не обязана иметь кассовый аппарат. Так же как киоски торгующие курицей, рыбой. А фирма работает по белому. Все оформлены . Зар плата на карту. Вообще впечатление такое что люди далекие от торговли . Или нужно кому-то кассовые аппараты пристроить? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Бочарникова В.  (18.04.16 12:00): 7 сентября 2015 года горсовет Днепропетровска принял решение №532 'Положення про організацію харчування учнів '' В пункте 2.5записано право предприятия торговли кормить детей за наличные деньги к чему обвинения всех директорв школ если их обязывают гор.власти организовывать питание детей почему комиссия не создана сессией горсовета А судьи кто.. Відповісти | З цитатою
Кравчук  (17.04.16 18:44): Уважаемые депутаты. Самой молодой школе в районе более 30 лет. Вы не уточняли когда последний раз там был ремонт пищеблока? и кто оплачивал! На каком по древности оборудовании работают столовые. Во сколько приходят сотрудники на работу? и на какую зар плату трудятся!!! О качестве можно спорить!!! Все ли родители кормят своих детей каждый день новой и горячей едой? Огромных коррупционеров обнаружили ! Всю жизнь были буфеты в школах. Вы лучше помогите решить те проблемы которые обнарушили (ремонты , кадры и тд) Наладте контакт со школами. Ругать все могут. Сделать некому!!! Відповісти | З цитатою
люстратор  (17.04.16 17:44): читайте между строк - власть не интересует качество выполнения главной функции учреждений образования (обучение и воспитание) в виду некомпетентности...занялись второстепенными вопросами, чтобы отвлечь внимание от "оптимизации" бюджета школ...теперь хотят "оседлать" еще и родительские деньги Відповісти | З цитатою
я  (17.04.16 11:13): Вопросы у членов комиссии возникли по специальному фонду в учебных и дошкольных заведениях, в том числе по сбору родительских средств и контролю по их расходу..
Классно. Но я как родитель имею другой вопрос - где бюджетное финансирование детских садиков и школ? Почему родители финансируют все это за свои? Мы свои деньги как то сами проконтролируем. Где бюджетные деньги для детей? Где они? Кто это контролирует?
Відповісти | З цитатою
Родители  (17.04.16 08:14): Сами Родители знаем какие вопросы возникают и сами с учителями и директорами решаем
Главный вопрос Кто эти люди и что за " комиссия" - мошенники и аферисты С целью добраться до бюджета Образоания и назначить своих директоров
Вся роль так называемой комиссии Ясна ( ещё верните старые схемы со старыми керенками
Посмотрите в интернете - Лебединский кто такой - сплошной скандал вокруг и аферы
И Молошная ту да же - не с того начала Заместитель Филатова по Освите ой не с того и не с теми
Люди не глупые и не слепые
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (16.04.16 22:34): "Вопросы у членов комиссии возникли по специальному фонду в учебных и дошкольных заведениях"
Родители сами разберутся, а то денег не выделяют , а сборы и пожертвования хотят контролировать, контролируйте расход бумаги в сортирах горсовета!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Аня  (16.04.16 21:02): Вопросы у членов комиссии возникли по специальному фонду в учебных и дошкольных заведениях, в том числе по сбору родительских средств и контролю по их расходу... Я не поняла. Филатов послал комисию контролировть личные деньги родителей? Вместо того что бы выделить бюджетные деньги на ремонты в классах Филатов будет контролировать куда и на что родители тратят свои личные ? Відповісти | З цитатою
Андрей  (16.04.16 12:25): А судьи кто? Відповісти | З цитатою
наблюдатель  (16.04.16 10:52): а почему в комиссии не компетентные в вопросах образования и детского питания проверяющие? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті