Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську нагородили переможців фольклорного фестивалю «Ой, зав’ю вінки та й на всі святки!»

|«« «« »» »»|

Конкурсний фестиваль цілий день проходив у парку ім. Богдана Хмельницького. У ньому взяли участь учні 9 дніпропетровських дитячих музичних шкіл, з якими керівники вивчають елементи традиційної народної культури, становлення яких відбувалось протягом багатьох століть.

З-поміж інших учасниками фестивалю стали колективи клубних закладів міста (Будинок культури сел. Чаплі, «Лоц-Кам’янський Будинок культури», філія КДК «Кайдацький») та фольклорно-обрядовий театр «Родослав». Професійне журі переглянуло усі номери і визначило переможців.

Їх нагородив директор департаменту гуманітарної політики міської ради Геннадій Глядчишин.

«Приємно, що така яскрава фольклорна подія проводиться в нашому місті уже в 15 раз в рамках авторського проекту «Фольклорні скарби передмість Дніпропетровська». У фестивалі взяли участь багато дітей і головне – такий захід виховує у сучасного покоління відчуття причетності до свого народу, повагу до національних традицій. Вітаю усіх учасників і переможців і маю надію зустрітися на цьому фестивалі наступного року. Наш міський голова впроваджує стратегію « Дніпро – культурна столиця», отже будемо зберігати та розвивати все найкраще», - сказав Геннадій Глядчишин.

Дипломи фестивалю Ой, зав’ю вінки та й на всі святки!» отримали: солістка фольклорного гурту «Яворина» Валентина Тимощук. (Будинок культури сел.. Чаплі), фольклорний гурт «Калина» (Центральна міська бібліотека ім. Шевченко), хор старших класів музичної школи №18, ансамбль української народної пісні «Горлиця» (Будинок культури сел. Чаплі), хор ветеранів голосів України Лоц -Каменського будинку культури.

Третє місце в номінації «Обрядодія» отримав фольклорний ансамбль «Вишиваночка» музичної школи №14 та фольклорний ансамбль «Дзвіночки» музичної школи №3. Друге місце у цій номінації посів фольклорний ансамбль «Барвінок» музичної школи №12.

Першим місцем у номінації нагороджено ансамбль «Червона калина» музичної школи №8 та фольклорний ансамбль «Заграва» музичної школи №10. Третім місце у номінації «Пісні весняно-літнього календарного циклу» нагородили фольклорний ансамбль «Зоряночка» музичної школи №13.

Друге місце у цій номінації посів дует музичної школи №8 Аліна Алєксєєва і Костянтин Грицай. Перше ж місце у фольклорно-обрядового театру «Родослав» та фольклорного гурту «Яворина» (Будинок культури сел. Чаплі).

Друге місце у номінації «Народна хореографія» присуджено зразковому ансамблю народного танцю «Водограй» (філія КДК «Кайдацький»). Перше місце у цій номінації посів вокально-хореографічний гурток центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді.

Гран-Прі фестивалю отримав фольклорний колектив «Україночки» музичної школи №16.

Усім нагородженим, окрім дипломів, вручили й цінні подарунки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


poii  (07.06.16 14:21): Не редкость сейчас театры и руководители театров "на" Украине.
остров Украина, "на" котором театр находится, как-то не интересует. "на" другом шарике живем потому как.
Что еще в таком театре, может и язык "укрАинский"?
Відповісти | З цитатою
Наталка Сокол  (07.06.16 13:32): У фестивалi також приймав участь фольклорний гурт "Калина" з мiста Днiпродзержинськ. Фото #3. Справжнi знавцi фольклору. Відповісти | З цитатою
123  (28.05.16 00:27): Все было очень здорово! Жаль, что редко такое проходит у нас в городе. Эти народные действа и песни надо показывать иностранцам, чтоб они знали, какой у нас талантливый народ. А еще молодежь, учебные заведения приводить, показывать настоящее. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
за  (26.05.16 23:29): Це був фестиваль традиційного українського фольклору - єдиний справжній фольклорний фестиваль в області. Ми активно виступаємо на різних фестивалях у різних містах, бачимо високий рівень нашого фестивалю. І було б добре назви наших колективів написати українською (тоді б не було помилок!). Вітаємо переможців! Відповісти | З цитатою
Юлія  (26.05.16 22:40): Будь ласка, виправте назву ансамбля 10-ї музичної школи!! Не "Зарево", а "Заграва"!!! Відповісти | З цитатою
тоже мама  (26.05.16 22:40): "... и фольклорный ансамбль «Зарево» музыкальной школы №10..." АНСАМБЛЬ НАЗИВАЄТЬСЯ "ЗАГРАВА"!!! Відповісти | З цитатою
мама  (26.05.16 21:08): Як чудово, що є у нас такі події, такі фестивалі, такі організатори-подвижники! Нашим дітям поталанило вони третій раз беруть участь у цьому проекті. Весело, яскраво і зачаровує майже кожен колектив Дякуємо! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті