Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
07:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Юні інтелектуали області — кращі на всеукраїнському конкурсі

Юні інтелектуали області — кращі на всеукраїнському конкурсі

Література та експериментальна фізика. Більше 20 хлопців та дівчат регіону стали призерами всеукраїнського конкурсу наукових робіт. Юні інтелектуали вибороли дві золоті, 9 срібних та 13 бронзових нагород, повідомляють у департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

За першість у всеукраїнському конкурсі Малої академії наук боролися 52 науковця Дніпропетровщини. З перемогою повернулися 23. Вони відзначилися у математиці, літературі, географії, археології, експериментальній фізиці, біології та інформаційних технологіях.

Десятикласник Олександр Миргородський – кращий серед математиків. Хлопець родом з Кривого Рогу, та навчається в обласному фізико-математичному ліцеї. Каже, схильність до точних наук у нього від батьків:

«Моя мама – вчитель фізики, батько добре знає математику, тому я продовжую родинну традицію, – каже він. – Захист роботи був складним, проте цікавим. Ми з науковим керівником шукали рівності і нерівності для тетраедра. Наступного року також планую готувати наукове дослідження на конкурс, можливо продовжу цю тему».

Бронзу з педагогіки і астрономії має випускниця криворізького ліцею Анастасія Рашевська.

«Щоб вдало захистити роботу, її треба просто полюбити. Це мій секрет успіху, – ділиться дівчина. – Я мрію стати вчителем, тому об’єднала для дослідження два улюблених заняття – астрономію і педагогіку».

Переможців запросили до Дніпропетровської ОДА. Юних науковців вітали почесними гравертонами і подарунками.

Загалом на Дніпропетровщині науковою роботою займаються майже 19 тисяч старшокласників. 5 тисяч з них – учні Дніпропетровського відділення МАН. Це один з найкращих показників в Україні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вы  (31.05.16 13:16): Я тожэ на вольную борьбу до пятого классу ходила.. до одиннадцатого ужэ на джипе каталася.. скейты и малолитражки все какие-то тусклые на свет и не спортивные какия-то.. а щас, видите,- умничаю от безделья.. кия - то не машина, а выпад у фейктовании.. я щас кваратированием занялася, бо у джипа не влазию.. не пускает совесть.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті