Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Прийняття Конституції у більшості залежало від народних обранців з Дніпропетровської області

|«« «« »» »»|

Як насправді приймався головний документ нашої держави, подробиці, драматичні перипетії та боротьбу інтересів на шляху до створення Конституції України обговорили сьогодні в Дніпропетровській облраді під час зустрічі голови облради Гліба Пригунова з народним депутатом України другого (конституційного) скликання, екс-міністром соцзахисту населення Петром Овчаренко та молоддю регіону.

Рівно о 9:20 ранку 28 червня 1996 року Україна отримала свій головний документ — Конституцію України. За її прийняття проголосувало 315 народних обранців з 395 зареєстрованих. Приймали Конституцію 18 годин, а найбільш вагомим внеском у статті головного документу була робота саме депутатів від Дніпропетровщини.

«Конституція — це єдиний документ, який регламентує життя держави. Нам всім необхідно однаково ставитись до виконання її пунктів та статей — адже це основа нашого правопорядку та безпеки! Дуже приємно, що один з авторів Конституції відгукнувся та розповів молоді про багатостраждальне «народження» головного документу держави. Сьогодні саме молоді творити майбутнє України, яка й буде визначати ставлення суспільства до цього документу. Тому завжди проявляйте ініціативу, будьте грамотними та патріотами, самодостатніми людьми, яким стояти біля керма України у найближчі роки», - зазначив Гліб Пригунов.

За словами Петра Овчаренка, саме голос Дніпропетровщини був вирішальним у підготовці та прийнятті Конституції.

«Це була, можна сказати, перемога Дніпропетровщини! Адже саме наш регіон представляли на той час маститі управлінці, до голосу яких прислухались усі. Як і тепер, 20 років тому також були політичні інтереси і різні сфери впливу, під дією яких п’ять років до 1996 ми жили без Конституції. Тому закликаю молодь: не продавайтеся за гречку, не продавайтеся за кількадесят гривень! Беріть вже зараз відповідальність та вчіться бути справжніми управлінцями», - звернувся він до молоді

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті