Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Боротьба за безбар’єрний простір міста

Боротьба за безбар’єрний простір міста

Нова радниця міського голови з питань доступності Олександра Кутас організувала перший офіційний захід за участі активістів. У круглому столі взяли участь представники декількох десятків громадських та благодійних організацій, що займаються захистом прав людей з інвалідінстю.

«Дуже високий градус напруги у цій темі, багато років влада не йшла назустріч. Іншого пояснення у мене немає, чому деякі люди дуже негативно реагують на пропозиції», — сказала Олександра Кутас.

Учасники обговорили перспективи створення у Дніпрі мапи доступності, її розвитку та наповнення. Обговорили складнощі інклюзивної освіти, а саме кадрів для такого навчання у загальноосвітніх школах.

Вже сьогодні має відбутися засідання виконкому Дніпровської міськради, на якому призначать засідання Комітету доступності, який не працював більше року. Олександра Кутас сподівається вже для найближчої сесії сформувати перші проекти рішень з питань доступності.

«Громадському руху в Дніпрі вже років 25, всі ці роки ми намагаємось об’єднатися. Ми маємо об’єднатися, бо ми робимо одні й ті самі рухи», — резюмувала голова обласної організації інвалідів «Творчість» Тетяна Шелих.

«Ми всі працюємо над однією справою, хто 25 років, хто півроку. Це не має значення. Проблем у цій галузі стільки, що вистачить на всіх», — прокоментувала зібрання голова ГО «Різні та рівні» Наталя Злигостєва.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті