Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 10 червня 2024
22:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині СБУ виявила джерело радіаційного випромінювання

На Дніпропетровщині СБУ виявила джерело радіаційного випромінювання

У місті Нікополь на Дніпропетровщині співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою виявили джерело радіаційного випромінювання в одному з комунальних підприємств.

Правоохоронці встановили, що небезпечну речовину залишили комерсанти, які орендували приміщення комунальників. Спеціалісти санітарно-епідеміологічної служби після проведення відповідних вимірювань зафіксували, що радіаційний фон виявленого джерела іонізуючого випромінювання перевищував допустимі норми в декілька разів. За їх висновками, тривале зберігання речовини могло б призвести до зараження навколишнього природного середовища та вплинути на здоров'я працівників комунального підприємства.

Завдяки оперативному втручанню співробітників спецслужби потенційна загроза для населення локалізована.

Експертиза встановить походження радіоактивного матеріалу після чого небезпечна речовина буде утилізована.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами) Кримінального кодексу України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Лара  (29.08.16 19:17): Настолько безграмотная статья: допустимая норма радиации? единица измерения? радиус излучения? радиоактивный материал не утилизируется, он хранится в специальных хранилищах! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дрындолет  (29.08.16 17:41): Млять. Да вы сначала расскажите зачем в Таромском обновили забор и постоянно по ночам шастают машины на хранилище радоактивных отходов. Машинки не маленькие 10 и 20 тонн грузопдъемности. А этот ящик для отвода глаз. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті