Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 08 червня 2024
00:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як виступають наші на Паралімпіаді в Ріо: золото, срібло і 7 бронзових медалей

Як виступають наші на Паралімпіаді в Ріо: золото, срібло і 7 бронзових медалей
Євген Богодайко

У Ріо стартували літні Паралімпійські ігри 2016. Перший повноцінний день змагань приніс Україні відразу 9 медалей: золота, срібна і 7 бронзових.

Перше золото приніс Україні плавець Євген Богодайко. Спортсмен став переможцем на дистанції 100 метрів на спині, показавши результат 1 хвилина 10.55 секунд. Срібло у британця Джонатана Фокса (1:10.78), бронза у бразильця Італо Перейри (1:12.48). Ця медаль відзначилася ще й тим, що Євген завоював її у невластивій йому дисципліни.

Срібна медаль дісталася ще одному плавцеві з Дніпропетровської області – Денису Дуброву. Денис виступав в категорії для спортсменів з істотним пошкодженням ніг і проплив дистанцію 100 метрів брасом за 1 хвилину 5.10 секунд. Відзначимо, що Денис йшов першим більшу частину запливу і лише на останніх секундах поступився Кевіну Полу їх ПАР (1:04.86).

Володарями бронзових медалей стали: Роман Данилюк (штовхання ядра), Руслан Катишев (стрибки в довжину), Юлія Галинська (дзюдо в ваговій категорії до 48 кг), Ярослав Семененко (плавання на спині, 100 м.), Оксана Хруль (плавання на спині, 100 м.), Давид Хорава з Дніпропетровської області (дзюдо в ваговій категорії до 66 кг.) та Ольга Свідерська (плавання вільним стилем, 100 м).

Футбольна збірна України на груповому етапі з рахунком 6-0 переграла команду з Ірландії. У складі збірної відразу шість гравців з Дніпропетровської області. 10 вересня збірна України зіграє з англійцями, а 13 вересня - з бразильцями.

Кільком спортсменам з Дніпра пощастило трохи менше, і вони залишилися без медалей: Анна Стеценко фінішувала 5-ю у плаванні на 100 метрів батерфляєм, Марина Копійка зайняла 5-е місце в пауерліфтингу (вагова категорія до 41 кг), Дмитро Ванзенко виявився 8-м в стометрівці брасом.

За підсумками першого ігрового дня Україна з 9-ма медалями займає 9 місце в загальній турнірній таблиці. Попереду Китай (20 медалей: 7 золотих, 9 срібних, 4 бронзові), Великобританія (11 медалей: 5 золотих, 3 срібні, 3 бронзові) і Узбекистан (8 медалей: 3 золотих, 2 срібних, 3 бронзові).

Денис Дубров
Денис Дубров
Gorod.dp.ua на Facebook.


анел  (10.09.16 10:52): Молодцы ребята, даже притом, что вних государство практически ни чего не вкладывает выигрывают. Вон Китай хоть и муштрует своих спортсменов, но реабилитация и обеспечение у них на таком уровне, что нашим и не снилось и заметьте ни кто из китайских спортсменов гражданства в других странах не просит))) А мы и дальше будем рапортовать об открытии новых спорткомплексов и выделении денег на спорт, а на практике... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (11)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті