Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 14 червня 2024
12:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Громадськість обговорює, якою бути Алеї пам'яті загиблих героїв Революції Гідності та воїнів АТО

|«« «« »» »»|

Спомин про загиблих героїв Революції Гідності та воїнів АТО має уособлювати в собі майбутня Алея пам'яті. Її планують реконструювати. Наразі тривають громадські обговорення проекту. За «круглим столом» дослухаються до ініціатив громадських активістів, архітекторів, священнослужителів, небайдужих мешканців області.

«Якою має бути Алея пам’яті, вирішують люди, для яких це місце є знаковим. Черговий раз на обговорення проекту зібралася громадськість. Згідно з проектом плануємо створити меморіальний комплекс за європейськими стандартами: розмістити антивандальні скляні стели з підсвіткою, розвернути Алею в бік центрального парку. Тут кожен зможе відчути свою причетність до історії», – зазначив голова Всеукраїнської спілки воїнів АТО Іван Начовний.

Приєднатися до обговорення проекту можуть усі бажаючі. Для пропозицій в ОДА – спеціальна скринька. Висловив свою думку і народний депутат України, екс-комбат «Дніпро-1» Юрій Береза. «У мене немає зауважень до архітектури комплексу. Але важливо, щоб у майбутній меморіал була закладена філософія єднання минулого із сучасністю», – сказав він.

«Мені подобається, що майбутній меморіальний комплекс – це цілий простір, а не окрема статуя чи скульптура. Це буде місце, куди зможе прийти кожен і залишитися наодинці з історією. Ми будемо згадувати тут хлопців, які поклали своє життя за цілісність України», – ділиться член правління громадської організації «Майдан Січеслав-Дніпро» Вероніка Комісар.

Цю точку зору розділяє й волонтер Тамара Мудрак. Жінка вважає, що оновлення Алеї пам’яті – на часі. «Нам, активістам, дуже боліло, що Алея довгий час залишалася в неприглядному стані. Якою вона стане, мені подобається. Це буде не тільки місце зустрічі матерів загиблих героїв. Тут молодь вшановуватиме пам’ять, вивчатиме уроки мужності», – зазначила волонтерка.

Має пропозиції й протоієрей УПЦ КП Дмитро Поворотній. Каже, у церкви – власний погляд на місце розташування поклінного хреста й освяченого каменю.

«Ми багато говоримо про традиції нашого народу. Одна з них – встановлення поклінних хрестів на пам’ятних місцях. Тож хрест має залишитися там, де він стоїть зараз. Так само, як і камінь. Вони освячені. Такою є позиція церкви. На цьому місці у квітні 2014-го хлопці прийняли присягу. Звідси вони пішли захищати країну, звідси зробили крок у вічність», – каже протоієрей.

Деякі доповнення до проекту має громадська активістка Ольга Лукіних: «Хочеться бачити на стелах не лише імена загиблих хлопців, але й їхні фотографії. Вони заслуговують на те, щоб їх знали в обличчя». Побачити проект майбутньої Алеї можна тут.

Наразі обговорення проекту Алеї пам’яті триває. Наступна зустріч – цього тижня.

Із Дніпропетровщини в зону АТО вирушило найбільше захисників – понад 25 тисяч чоловіків. Більше 400 з них – загинули.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зю  (20.09.16 01:24): Обсуждатели. Думаю, что и без них все решат. Кто решит? Кто надо, тот и решит. Відповісти | З цитатою
...  (19.09.16 17:16): Почему вся присутствующая общественность еврейской национальности, кроме судимого за уголовное преступление Березы??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
ной  (19.09.16 16:20): Стране трындец -а они обсуждают... Театр абсурда... Відповісти | З цитатою
cahbe  (19.09.16 16:07): Не кажется ли вам что у нас слишком много мёртвых героев? Такое поощрение смерти в конце концов сыграет злую шутку.
Алахакбаровцы тоже наровят откинуть копыта в попытке стать героями...
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті