Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
09:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сайт Teplo.gov.ua: доступно про тарифи та онлайн-калькулятор розрахунку субсидії

Сайт Teplo.gov.ua: доступно про тарифи та онлайн-калькулятор розрахунку субсидії

Що таке субсидія, як правильно її оформити, з чого формуються тарифи на газ та як заощадити на житлово-комунальних послугах? Відповіді на ці та інші питання можна отримати на сайті teplo.gov.ua.

Зайшовши на урядовий портал, можна самостійно порахувати, скільки при оформленні субсидії становитимуть обов’язкові комунальні платежі, а скільки сплачуватиме держава.

«Зима вже близько — саме час подбати про субсидії. В Дніпропетровській області держдопомогу отримують понад 400 тисяч родин. Як її оформити і хто має на неї право, можна дізнатися на сайті teplo.gov.ua. Тут детально пояснюють, чому зростають тарифи на комунальні послуги, як формується ціна на газ, даються корисні поради з енергоефективності. Порахувати розмір субсидії можна самостійно. Для цього на порталі є онлайн-калькулятор. Все просто і прозоро. Ніхто не залишиться сам на сам із новими тарифами на газ, тепло, воду та світло. Кожен, хто потребує державної допомоги, її отримає», – зазначили в департаменті соціального захисту Дніпропетровської ОДА.

Хто має право на отримання субсидії? Субсидію може отримати більшість українських родин, якщо їхні комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.

Наприклад, сім’я, у якій двоє працездатних батьків та одна дитина, проживає у квартирі площею 50 квадратних метрів. Дохід родини — 7000 грн. на місяць, комунальні витрати — 2520 грн. У разі оформлення субсидії така родина сплачуватиме за «комуналку» 875 грн, решту — 1645 грн — заплатить держава.

На сайті – покрокова інструкція, як правильно заповнити заяву та декларацію про доходи. Як розраховується розмір субсидії? Формула розрахунку проста. Середньомісячний дохід сім’ї треба поділити на кількість зареєстрованих у помешканні осіб. Отриманий результат — це середньомісячний дохід на одну особу. Його слід спочатку поділити на прожитковий мінімум, який з травня 2016 року становить 1399 грн, потім — на базовий коефіцієнт 2 і помножити на 15%.

Порахувати розмір субсидії можна самотужки. Для цього достатньо зайти до розділу «Субсидійний калькулятор» і занести всі цифри місячного доходу всіх членів родини, які працюють. Калькулятор сам порахує, яку частину будете сплачувати ви, а яку – держава.

Розмір обов'язкової оплати комунальних послуг залежить від сукупного доходу родини: чим більше членів сім'ї та її загальний дохід — тим більший і платіж. Заборгованість за житлово-комунальні послуги не впливає на право оформлювати субсидію.

На порталі розкажуть, як можна зекономити на комунальних платежах від 40% до 70%.

Маєте запитання — отримайте відповідь онлайн. Для цього на сайті є спеціальна рубрика «Маєте запитання?».

За додатковою інформацією звертайтеся до департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОДА за телефонами: (056) 713-65-60, 713-66-18, 713-63-09, 713-62-21 або безкоштовно та цілодобово на урядову «гарячу лінію» 15-45.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті