Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У лікарні ім. Мечникова запрацював сучасний ангіограф

У лікарні ім. Мечникова запрацював сучасний ангіограф

В обласній лікарні ім. Мечникова запрацював надсучасний ангіограф. Він дозволяє проводити найтонші операції на судинах серця та головного мозку, пришвидшує реабілітацію пацієнтів. 

Ангіограф придбали коштом обласного бюджету за 28 мільйонів гривень. Загалом цьогоріч закупили обладнання вже на 124,4 млн. грн. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

  «Цьогоріч закупили обладнання для медзакладів вже на 124,4 мільйони гривень обласних коштів. Придбали комп’ютерний томограф, рентгени, апарати штучного дихання. Оновлюємо здебільшого реанімаційні відділення обласних лікарень. Сьогодні сучасний комп’ютерний ангіоргаф запрацював в лікарні ім. Мечникова», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Вартість надсучасного французького апарату — 28 мільйонів гривень.  Він дозволяє проводити високоточну діагностику та найтонші операції на судинах серця та головного мозку. Ангіограф  встановили в лікарні ім. Мечникова та провели його налаштування в рекордно короткі строки — лише за два тижні. Головний лікар Сергій Риженко пояснює: в медзакладі вже вишикувалася черга з пацієнтів, які потребують лікування на такому обладнанні.

«У нашій лікарні є ангіограф, проте він дуже старий — працює більше 20 років. Обладнання практично кожного дня ламалося,  це ставило під загрозу життя пацієнтів, – розповів Сергій Риженко. – Новий апарат має набагато більше можливостей. Він дозволяє проводити менш травматичні операції, реабілітація після яких проходитиме значно швидше».

  Дніпропетровська ОДА продовжує закуповувати обладнання для лікарень області, тривають торги. Після їх завершення сучасні пристрої отримають обласна дитяча лікарня, обласний кардіоцентр, онкодиспансер та інші великі медзаклади області.

У 2015 році лікарні області отримали рекорду кількість обладнання — від томографу до генетичного аналізатора. Загалом 46 одиниць. На це з обласного бюджету виділили 149 мільйонів гривень.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Светлана  (29.10.16 09:29): Теперь страховая медицина и доступность для всех. Відповісти | З цитатою
хм  (27.10.16 20:12): "приобрели за счет областного бюджета" - это хорошо. НО бесплатен ли он будет для пациентов... Или повторится история с томографами,которые ставили за бюджет, дарили депутаты/меценаты, а сейчас обследование на них стоит от 800 грн...
Где делись бюджетные МРТ и КТ???
Відповісти | З цитатою
Александр  (27.10.16 16:56): Неверное мнение! "Элита" тут не лечиться. До чего народ у нас ***..ый. Привезли новое оборудование в больницу - это просто здорово. Да мало, да не везде, но работа идёт. Постарайтесь хоть где-то видеть позитив! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Житель  (27.10.16 15:00): Для лечения "элиты" области, наверное, достаточно. А для людей - вопрос риторический. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті