Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
19:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Довідки з нового сервісного центру дніпряни зможуть отримувати через «Укрпошту»

Довідки з нового сервісного центру дніпряни зможуть отримувати через «Укрпошту»

1 листопада міський голова Дніпра Борис Філатов презентував новий проект співпраці мерії та «Укрпошти», завдяки якому низку документів, що видаватимуться в новому спільному з МВС сервісному центрі, можна буде отримати поштою – без взаємодії з чиновниками.

Оновлена система роботи дозволить уникнути корупції. Загалом такий досвід є новим для країни, наголосив мер Дніпра.

«Укрпошта» сьогодні реформується. І якщо ми кажемо про мешканців обласного центру, то вони стикаються з поштою час від часу, тоді як для мешканців районних центрів і сільської місцевості вона є чи не єдиним засобом для зв'язку з органами місцевого самоврядування та сплати за різні послуги. Тому ми пішли «Укрпошті» назустріч, адже Дніпро – флагман реформ в Україні», – зазначив Борис Філатов під час прес-конференції.

Генеральний директор держпідприємства «Укрпошта» Ігор Смілянський подякував керівнику Дніпра за пропозицію співпраці. На підприємстві упевнені – це лише початок.

«За півтора місяця ми налагодили співпрацю. Надалі будемо розширювати спектр послуг. Ми боремося з чергами в наших відділеннях і шукаємо законодавчі можливості, щоб оберігати кореспонденцію там, де є проблема поштових скриньок», – повідомив пан Смілянський.

За словами в. о. заступника міського голови Яніки Мерило, до переліку довідок, які дніпряни можуть замовляти через портал iGov та отримувати «Укрпоштою», увійшла довідка так званої форми № 2 – про склад сім'ї. Цей документ є найбільш затребуваним. Щомісяця місто видає близько 44 тис. таких довідок. Тепер замовити її через Інтернет та отримати поштою зможуть приблизно 100 тис. дніпрян. Це мешканці Соборного, Шевченківського та Чечелівського районів.

Яніка Мерило також додала, що муніципалітет взаємодіятиме з «Укрпоштою» при видачі карток мешканця Дніпра.

«Щоб дніпряни могли отримувати картки там, де це зручно їм, а не чиновникам. Також наступного року ми запустимо електронний квиток в метро. У нас 400 тис. пільговиків, і нам складно це (квитки. – Ред.) видати самим, а «Укрпошта» має необхідну структуру», – сказала Яніка Мерило.

Серед документів, доступних для отримання поштою, також довідка про відсутність приватизованого житла. Отримати її в такому форматі зможуть всі мешканці Дніпра.

У свою чергу Дмитро Дубілет, один з ІТ-волонтерів проекту iGov, зазначив, що від певного типу довідок необхідно відмовитися – у тому випадку, якщо місто має всю необхідну інформацію. Та до цього процес видачі та отримання документів має ставати зручним для людей. На його думку, цьому сприятиме спільна робота Дніпровської мерії та «Укрпошти».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


ґебельсам пукінаЗсавушкіна55  (07.11.16 08:50): ДОВІДКИ в цивілізованних країнах отримують не ЛЮДИ а ті контори які ті довідки потребують в електронному вигляді з ДОЗВОЛУ ГРОМАДЯНИНА. А папірова довідка то таке.. лише нагадування"на пам'ять" Відповісти | З цитатою
яся  (03.11.16 17:11): Филатов нашел с кем сотрудничать с "Укрпочтой" ))) Голуби и то быстрее письма доставят Відповісти | З цитатою
хз  (02.11.16 14:21): НЕЕЕеееет! Только не Укрпочта. Відповісти | З цитатою
Раиса V  (02.11.16 12:04): Такое ощущение, что курят и чудят там не то. Відповісти | З цитатою
Егор  (02.11.16 11:50): Ну как справки по почте??? Это могут говорить люди абсолютно в этом ничего не понимающие!!! У справки есть срок годности,так называемый. Нотариусы требуют на сделку,чтобы справка была с датой не больше 3 дней,Днепрогаз примерно 10 дней. У нас письма по городу в Укрпочте идут по 10 дней. Ну закажу я справку,ну обработают мой запрос(это при условии,что я более менее разбираюсь в интернете и смогу это сделать на сайте,а что говорить старшему поколению,которые не смогут заказать справку на сайте). Пройдёт 10 дней и пришлют мне справку-в домах почтовых ящиков НЕТ,а если конверты лежат на первом этаже-то некоторым соседям обязательно надо забрать и посмотреть. Вот Вам и защита персональных данных,ведь моя справочка может попасть в руки кому угодно! Бред!!!Я понимаю если я пришёл с паспортом и лично взял в руки-то за её дальнейший путь(кому я её отдам) отвечаю Я, а не неизвестно кто! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Dave  (02.11.16 11:29): О да! Укрпочте только этого не хватало. Они со своими прямыми обязанностями не могут справиться. Давайте еще подкинем. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті