Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
19:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

П’ятьом молодим вченим Дніпропетровщини присуджено премії Президента України

П’ятьом молодим вченим Дніпропетровщини присуджено премії Президента України

Президент Петро Порошенко присудив премії молодим вченим. Серед найкращих – двоє науковців Національного гірничого університету та троє – Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.

Усього преміями відзначили 94 молодих вчених України в галузі науки та техніки. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

П'ятеро молодих вчених Дніпропетровщини стали володарями президентської премії. Двоє з них – з Національного гірничого університету, троє – з Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.

У Національному гірничому університеті вітають к андидатів технічних наук Василя Лозинського та Павла Саїка. Вони отримали винагороду за роботу «Наукове обґрунтування технології відпрацювання тонких вугільних пластів свердловинною підземною газифікацією».

Автори визначили оптимальні параметри роботи підземного обладнання, а також дали практичні рекомендації раціонального відпрацювання запасів вугілля. Очікувана економія від розробки – близько 115 тис. грн. щомісяця.

Президент України преміював також кандидатів технічних наук Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Максима Колеснікова, Ольгу Лихачову та Віталія Марченка. Найвищої оцінки удостоєна робота співавторів – «Нелінійне деформування і випучування поздовжньо стиснутих циліндричних оболонок з істотно вираженим неоднорідним напружено-деформованим станом».

«Це теоретичне наукове дослідження. Його ми виконували в рамках міжнародного гранту спільно з одним з університетів Західної Німеччини. Подавали роботу на конкурс й минулого року, однак не перемогли. Цьогоріч удача посміхнулася. Президентська премія – це престижно і приємно. Працівникам нашої академії її присуджено вперше. Нагорода свідчить про визнання наукових розробок на національному рівні», – зауважила Ольга Лихачова.

Всього преміями відзначено 94 молодих вчених України в галузі науки та техніки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


222  (23.11.16 10:48): один вопрос - какими краями "Нелинейное деформирование и выпучивание продольно сжатых цилиндрических оболочек с существенно выраженным неоднородным напряженно-деформированным состоянием" относится к строительству? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті