Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
22:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро зустрічає перший в Україні міжнародний фестиваль театрів ляльок – «ДніпроПаппетФест»

Дніпро зустрічає перший в Україні міжнародний фестиваль театрів ляльок – «ДніпроПаппетФест»

Перший в Україні міжнародний фестиваль ляльок «ДніпроПаппетФест» у Дніпрі відбудеться в рамках програми міського голови Бориса Філатова «Дніпро – культурна столиця». Знакова для міста подія триватиме з 29 листопада по 2 грудня.

Про те, чим дивуватимуть глядачів майстри театру ляльок, організатори фестивалю розповіли в ході прес-конференції 24 листопада.

«Таке відбувається вперше не лише в нашому місті, а й в Україні загалом. Лялькове мистецтво – не лише для дітей, як вважають деякі люди. Наш фестиваль має головну особливість – він для всієї родини: тобто цікаво буде і дорослим, і підліткам, і дітям. Це чудова можливість відкрити для себе театральне мистецтво ляльок, яке значно ширше за звичайний театр», – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Фестиваль збере 6 найвідоміших театрів ляльок з Дніпра, Києва, Харкова, Черкас, а також румунського міста Крайова. Під час заходу митці презентують 8 різноманітних спектаклів, які здатні вразити навіть найвимогливіших глядачів. Вистави пройдуть на найкращих сценах Дніпра – в театрі ім. Т. Г. Шевченка, Молодіжному театрі, Міському театрі ляльок та Театрально-художньому коледжі. Крім того, в рамках фестивалю відбудуться майстер-класи та творчі зустрічі.

Директор Дніпропетровського міського театру ляльок «Театр актора та ляльки» Валентин Фетісов зізнається: у те, що фестиваль стартує вже за декілька днів, не може повірити і досі. Митець переконує: для театру ляльок немає нічого неможливого, а щоб зрозуміти це мистецтво, його треба побачити на власні очі.

Один з організаторів «ДніпроПаппетФест», депутат міськради Григорій Гельфер каже: ідея фестивалю театрів ляльок визрівала давно – і добре, що знайшлися люди, здатні її втілити. За його словами, у Дніпрі є чудовий творчий колектив професіоналів цієї справи, і на їхнє прохання готові відгукуватися найкращі митці цієї сфери з різних куточків України та світу.

Фестиваль театрів ляльок стане ще одним кроком у культурному розвитку Дніпра. У мерії не приховують – на майбутнє для дніпрян і гостей міста підготували багато цікавих проектів. Зокрема, планується проведення музичного фестивалю «Вечір Пірсу», а також фестивалів блогерів і театрів-кабаре.

«Ми намагаємося розворушити різні культурні пласти, які є в місті. В нас – найрізноманітніша програма: те, чого ще не бачили ні Дніпро, ні Україна. Все поступово. Місто почало дихати», – запевнив радник міського голови Євген Гендін.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Руслан Чистяков  (03.12.16 21:04): Люди вы вообще с какой планеты??? Расписание фестиваля не можете найти??? Тут же в афише было!!! Капец... Відповісти | З цитатою
Руслан Чистяков  (03.12.16 21:01): Художник этих кукол работает в нашем театре - это Виктор Никитин!!! Веселый и классный чувак!!! А куклы делались к спектаклю - нужны были такие образы...Все понятно??? Відповісти | З цитатою
зритель  (24.11.16 21:05): Куклы на фото страшные! Автор наверно угрюмый человек, пессимист. Искусство должно радовать и восхищать. Где прекрасное, вечное? Где красота, которая спасёт мир? Відповісти | З цитатою
Т.Ник  (24.11.16 16:18): О чем информирует данная статья, если не сообщили расписание фестиваля? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті