Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
11:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі понад 2,5 тис. ВІЛ-інфікованих безкоштовно отримують ліки

У Дніпрі понад 2,5 тис. ВІЛ-інфікованих безкоштовно отримують ліки

У Дніпрі понад 2,5 тис. ВІЛ-інфікованих безкоштовно отримують ліки.

Про це під час прямої телефонної лінії повідомила директор міського Центру СНІДу Олена Ліснича.

Вона зазначила, що за 10 місяців поточного року в Дніпрі зареєстровано 600 нових ВІЛ-позитивних осіб, в той час як за аналогічний період минулого року їх було близько 400.

«Із загальної кількості виявлених нових ВІЛ-позитивних осіб 452 людям встановлений діагноз ВІЛ-інфекція, зокрема 313 особам – діагноз СНІД. Серед вперше зареєстрованих хворих чоловіків і жінок порівну. Якщо раніше найчастіше інфікування відбувалось через уколи ін'єкційних наркотиків, то зараз у більшості випадків – статевим шляхом. Усі, хто мають підтверджений діагноз ВІЛ-інфекція, безкоштовно отримують антиретровірусну терапію. На сьогодні це 2 тис. 548 осіб, зокрема, переселенці із зони проведення АТО», – сказала Олена Ліснича.

ВІЛ-інфіковані вагітні також безкоштовно отримують ліки для профілактики вертикальної трансмісії для того, щоб не інфікувати плід. Директор центру наголосила, що своєчасне вживання спеціальних противірусних препаратів та відмова від грудного вигодовування допомагають ВІЛ-інфікованим жінкам народити та виховати здорову дитину.

З початку року антиретровірусну терапію отримали 79 вагітних. Діти, народжені від ВІЛ-інфікованих матерів, перебувають під наглядом спеціалістів Центру СНІДу до півторарічного віку. Якщо після проведення аналізів антитіл до ВІЛ не виявлено, дитина вважається здоровою.

Олена Ліснича додала, що помирають не від СНІДу, а, як правило, від супутньої патології – у 99% випадків від туберкульозу, пневмонії, токсоплазмозу тощо. «Якщо ВІЛ-інфікована людина додержується лікування, постійно обстежується, то вона може прожити достатньо довго. У моїй практиці є такі люди. Вони живуть звичайним життям, створили сім'ї, працюють, навіть вже мають онуків. Під диспансерним наглядом у Центрі СНІДу перебувають 6 тис. 848 ВІЛ-інфікованих, зокрема 2 тис. 737 осіб з діагнозом СНІД», – сказала лікар.

Як відомо, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Мумрик  (01.12.16 14:20): Зла не хватает! Роды стоят 10 000! Дети больные раком даже ваты бесплатно не получат, а шлюхи и подонки лечатся бесплатно. Отлично Відповісти | З цитатою
piligrim-1  (01.12.16 12:24): В Днепропетровской области наметилась тенденция к уменьшению уровня заболеваемости ВИЧ-инфекцией________ (!) неужели аферу 20-21 века начали закрывать? сами же врачи ("спидологи") утверждают что "вирус" очень не стойкий, что мгновенно погибает от простого протирания спиртом (!), от неблагоприятных условий... но так за 37-40 лет никто НЕ СМОГ до сих пор увидеть под микроскопом ЖИВОЙ "вирус"... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
piligrim  (30.11.16 20:26): В Днепре более 2,5 тысячи ВИЧ-инфицированных бесплатно получают лекарства.________ от которых и помрут... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
артем  (30.11.16 19:59): ну кто скажет,что это не страна идиотов!!!у знакомых ребенок инвалид с детства,он просто прикован к постели,так вот родители оплачивают из своего кармана няню -сиделку за 2500 гривен,и лекарства в месяц на 2000 ,наше "заботливое" до 18 лет платило 900 гривен в месяц и давали препараты бесплатно,а после 18 лет пенсия 1300 и препараты за свой счет!!! значит на одних есть средства,а на других нет,да еще каких больных,позор Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті