Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
05:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як на Водохреща зануритися в крижану воду та не нашкодити організму – поради лікарів

Як на Водохреща зануритися в крижану воду та не нашкодити організму – поради лікарів

19 січня – Хрещення Господнє. Вже традиційно віряни відзначатимуть це свято, занурюючись у водойми. До зустрічі з крижаною водою краще готуватися заздалегідь.

Як саме – розповіла під час прес-конференції у Дніпропетровській ОДА головний лікар обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Лідія Дукач.

Пірнати у холодну воду лікар не рекомендує тим, хто напередодні перехворів грипом чи застудою, а також людям з хронічними хворобами. Особливо це небезпечно для гіпертоніків та сердечників. Зустріч із крижаною водоймою може скінчитися інсультами та інфарктами.

Протипоказане купання й тим, хто страждає на цукровий діабет, психічні розлади, онкологію, має хронічні захворювання печінки та нирок, радикуліт, артрит. Бажано не занурюватися дітям молодше 7 років - у них ще не досконала система терморегуляції, зазначила Лідія Дукач.

Щоб не нашкодити організму під час обряду на Водохреща, пірнати потрібно правильно, зазначила лікар.

«Перед зануренням треба зробити інтенсивну зарядку – хвилини три, а вже після – розтертися сухим рушником та одягтися, випити гарячого чаю. У жодному разі не можна вживати алкоголь – ні до, ні після занурення. У поєднанні з крижаною водою він викликає спазм сосудів. У кращому випадку це завершиться просто сильним головним болем», – сказала лікар.

Одягатися варто по погоді, щоб не було холодно чи жарко. Краще обирати одяг з натуральних тканин та вовни. Зігріватися варто трав’яним чаєм або чаєм з лимоном, який допомагає відновити кислотно-лужний баланс.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


прохожий  (16.01.17 19:12): В Христианских традициях "морозных" регионов вообще нет понятия обязательного купания в проруби в Крещение. Из Иордани ( крестообразно вырубленой проруби) после Праздничной молитвы Батюшки старались как можно быстрее умыться и набрать из нее воды. А купание в ней - лишь залихватская праздничная забава, впрочем, одобряемая Церковью Відповісти | З цитатою
ИринаМ  (16.01.17 17:48): Для христиан в этот день все водоемы становятся Иорданом, а химический состав воды изменяется в любом естественном водоеме, у христиан или нет, не важно. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Горожанин  (16.01.17 17:09): В Христианстве вообще нет такой традиции нырять в ближайшем водоеме. Только в Иордан. Відповісти | З цитатою
чому я не сокіл ...  (16.01.17 17:06): Если подытожить, то нырять в прорубь на Крещение запрещено всем. Абсолютно здоровых нет. Правильно, там где заведена эта традиция, в реке Иордань температура воды не ниже 22 градусов по Цельсию! Нам пора создать свои традиции, например начать с того, чтобы не материться и уважать старших. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті