Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
21:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Справа ІЛ-76. Військові оперативного командування «Схід» виступили на підтримку генерала Назарова

Справа ІЛ-76. Військові оперативного командування «Схід» виступили на підтримку генерала Назарова

Напередодні винесення вироку в Павлоградському міськрайонному суді у справі 49 українських військових, загиблих 14 червня 2014 року на борту літака ІЛ-76 МД в районі Луганського аеропорту, військові оперативного командування «Схід» виступили з відкритим листом до громадськості, в якому наголосили, що на лаві підсудних замість генерала Назарова мають сидіти безпосередні виконавці теракту.

Генерал Віктор Назаров, на той момент начальник штабу – перший заступник керівника АТО, звинувачується військовою прокуратурою за статтею 425-3 КК України «Недбале ставлення до військової служби в бойовій обстановці», санкція якої передбачає позбавлення волі від 5 до 8 років.

Полковник управління оперативного командування «Схід» Володимир Карпенко на прес-конференції зачитав текст листа, який висловлює думку всіх офіцерів управління оперативного командування «Схід».

У листі зазначено, що хоча генерала Назарова звинувачують у службовій недбалості, однак досі слідством не встановлено причину катастрофи, не з’ясовано, хто збив літак та з якої саме зброї.

«Нагадаємо, до оточених сил в Луганському аеропорту було здійснено 18 успішних перевезень, всі вони здійснювались з урахуванням обставин, які склалися на той час. Генералу Назарову інкримінують те, що він не урахував інформацію про наявність ПЗРК у бойовиків, однак, як виходить із матеріалів справи, ця інформація встановленим порядком йому доведена не була», — зазначив Володимир Карпенко.

Карпенко зауважує, що на лаві підсудних має бути не генерал Назаров, а не ті, хто вчинили безпосередньо цей терористичний акт:

«За такою логікою, можна судити будь якого командира, чий підрозділ зазнав втрат під час бойових дій».

Присутній на прес-конференції полковник Андрій Шаволін зазначив, що до штабу Антитерористичного центру надходила інформація від представників СБУ та начальника розвідки сектору «А» про наявність у бойовиків переносних зенітно-ракетних комплексів. Однак, на його думку, на момент відправки літака було майже неможливо сформувати висновки щодо оцінки противника, оскільки стверджувати про достовірність інформації можна було тільки після проведення дорозвідки або отримання інформації з двох чи більше джерел.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Дядя  (03.02.17 17:23): "Сподобалась" фраза "...можно судить любого командира, чье подразделение понесло потери в ходе боевых действий..." Ні шановні, не можна, а треба судити всіх командирів (і їх прямих і безпосередніх начальників) підрозділи яких понесли втрати, бо інакше і далі отакі "назарови" будуть бездумно посилати наших хлопців на минні поля, на кулемети і в котли, сподіваючись, що їм війна все спише. Шкода лише, що наші суди отаких "назарових" повідмазують, бо їм дані бач не надійшли "у встановленому порядку" (так вони ж самі і для цього ж встановили отой "невстановлений порядок"), а позасуджують стрілочників, у яких можливо і вибору іншого не було як або здатися (як свого часу розформована 51 бригада) або стояти на смерть. Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (02.02.17 21:04): "эта информация установленным порядком ему доведена не была»"

Шо, подписи не было? Или печать на бумаге не того цвета была?
Офигели совсем.
На фронте надо доводить информацию "установленным порядком".
В войну бы расстреляли за такие вещи и все, не было бы никакого суда.
Відповісти | З цитатою
[email protected]  (02.02.17 18:34): Назарова пытаются незаконным путем привлечь к ответственности…Судебный процесс в Павлограде по делу сбитого Ил-76 практически завершен. Осталось дождаться приговора. Но учитывая то, как проходят заседания, и околосудебные политические и журналистские страсти, всем ясно, что это очередной заказняк и заговор против одного.
Что мы видим в суде, так это в основном домыслы, допущения, предположения, перекручивание фактов, сомнительные экспертизы со стороны обвинения и подигрывание представителя фемиды. В то же время вообще отбрасывается позиция Назарова и его адвоката. И даже не ставится вопрос о том, что кроме НШ АТО есть другие служебные лица и подразделения, причастность которых к делу можно было хотя бы рассмотреть. Это не просто мои слова, они опираются на озвученное обвиняемым и его адвокатом в суде. Например, упущена ведущая роль и ответственность именно СБУ – о ней вообще не упоминалось на протяжении всего процесса.
Оказалась и непричастной и каким-то образом вообще упущена операт
Відповісти | З цитатою
Ветеран  (02.02.17 12:20): Або "пресують" офіцерів, або з перепою намалювалася група підтримки (а бухають генерали й полковники добряче)... серед порядних офіцерів прихильників Назаркіна небагато. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
нацистам=сіоністам  (02.02.17 11:04): те що назаров та інші хазарови=шлємазли-поци які пов'язані з поразками української армії МУСЯТЬ ВІДПОВІДАТИ ЗА СВІЙ ДЕБІЛІЗМ та некомпетентність БЕЗСУМНІВНО, А те що у цього покидька є "группа підтримки" серед військових привід для того щоб цим співчуваючими зацікавилось СБУ. І те що ЗСУ позбавиться від прошарку армійського крімінально=совкового бидла ЛЮДЕЙ ЛИШЕ ТІШИТЬ. Відповісти | З цитатою
дед  (02.02.17 09:09): И ведь оправдают су***** Відповісти | З цитатою
Кризис  (01.02.17 22:56): В Украине 480 генералов, не считая МВД. В США, с ее полуторамиллионым войском, 40 генералов, наша беда в количестве этих самых генералов ... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті