Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 06 червня 2024
01:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі вперше відбудеться масштабний міжнародний Форум української молоді діаспори

У Дніпрі вперше відбудеться масштабний міжнародний Форум української молоді діаспори

Дніпро стане сьомим українським містом, яке прийматиме в себе міжнародний Форум української молоді діаспори. Масштабна подія, на якій очікується кількасот делегатів з різних країн, відбудеться 28 серпня.

Мета молодіжного форуму – об'єднати активних людей, показати світові справжню Україну та допомогти містам налагодити міжнародну співпрацю.

«Це дійсно історичний момент. Це знакова подія – і я дякую за вибір саме Дніпра. Адже зараз для всієї країни Дніпро є символом нової політичної нації, містом, яке зупинило так звану російську весну. Ми чекаємо гостей з усього світу, патріотів, людей, які люблять Україну», – зазначив очільник Дніпра Борис Філатов під час прес-конференції 10 лютого.

Загалом у ході чотириденного форуму молодь проведе низку відкритих зустрічей та панельних дискусій на різну тематику. Серед напрямів, вибраних для обговорення, – політика, освіта, економіка, культура та міжнародні інвестиції.

Інвестиційна привабливість Дніпра – одна з тем, яка також розглядатиметься на форумі. Борис Філатов переконаний – для міста це питання є надзвичайно важливим.

«Ми обговорювали цю тему. Є великі прогалини у фінансуванні галузі машинобудування. Та для наших партнерів підготуємо інвестиційний кейс. Ми будемо раді будь-якій підтримці. Надто зараз – в умовах економічної кризи – важливо, якщо такі контакти дадуть змогу залучити фінансування в різні сфери, від малого та середнього бізнесу до масштабних інвестиційних проектів», – додав мер Дніпра.

Президент Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослав Гочак зауважив, що цьогорічний форум збере чимало високих гостей з усього світу. Детальна програма форуму – у процесі розробки та узгодження. Очікується, що подавати заявки на участь делегати зможуть уже в березні.

«Проведення форуму саме в Дніпрі дуже важливе – це початок плідної співпраці місцевих українців із представниками діаспори. Де б ми не проводили наші зустрічі, після них ця взаємодія зміцнюється», – сказав Мирослав Гочак.

Раніше такі молодіжні з'їзди частіше відбувалися за кордоном, а не в самій Україні. Та нині дуже важливо, щоб представники діаспори могли бачити правдиву ситуацію в країні на власні очі.

«Молодь, яка є українською за походженням, має громадянство інших країн і займається бізнесом, політикою, громадською діяльністю, журналістикою, приїде до Дніпра, щоб обговорити перспективи співпраці. Мінмолодьспорту хоче розширити цей формат. Тому ми запропонували програми стажування для молоді, щоб учасники форуму змогли краще зрозуміти ситуацію в Україні та донести цю інформацію з перших джерел до своїх країн», – сказав заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

Народний депутат Дмитро Лубінець, який у парламенті представляє український Донбас, згадав, як три роки тому його рідне місто Волноваха отримало чималу допомогу від Дніпра. Пан Лубінець переконаний, що під час форуму Дніпро стане майданчиком для презентації міжнародній спільноті всієї східної частини України.

«Україна має золотий скарб – це наша діаспора з-за кордону, з Канади, США та Європи. Ті люди, що збирали допомогу для східних міст і зараз допомагають хлопцям, які стоять на передовій, приїдуть сюди (до Дніпра. – Ред.) і побачать, з якою повагою тут ставляться до подій, які країна переживає з 2014-го року», – повідомив Дмитро Лубінець.

Зазначимо, що організаторами «Форуму української молоді діаспори-2017» є Світовий конгрес українських молодіжних організацій, Міністерство молоді та спорту України, Дніпровська міська рада та Дніпропетровська облдержадміністрація. Раніше Форум проходив у Києві, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Одесі та Вінниці.

Gorod.dp.ua на Facebook.


456  (12.02.17 11:22): молодежная...диаспора-это круто)))мама дАрагая как все запущено. Відповісти | З цитатою
Инна  (11.02.17 21:10): Сладкий стол будет? Відповісти | З цитатою
золотоискатель  (11.02.17 20:57): Только Юрчик и Игнат правильно тут мыслят. Остальные близоруки и не видят, как Днепр начнет процветать после этого паломничества. Даже уже после публикации информации об этом удивительном мероприятии, аж легче стало дышать. Воздух стал чище. Спасибо! Відповісти | З цитатою
Эй Ярема  (11.02.17 19:47): А может этих гостей на ликвидацию самопальных свалок? И то польза была бы. Пусть бы отработали жратву которой будут кормить дармоедов-путешественников. Відповісти | З цитатою
Кино ???  (11.02.17 18:47): За чей счет банкет? Да с наших карманов. Горожан. Принять "гостей" - готель, еда, автобус, блокноты, свет. экскурсии, подарки, сопровождение, ... . ((( ))) А может быть "радетели" нэньки привезут дельное: технику, инструменты, медоборудование, ... пару тролликов или автобусов, ...? А может эти шулера из за кордона за свои средства построят лечебницу-спортзал-медпункт в селе? Или завезут породистых хряков-свиноматок или бугая-коров с отменными показателями? Построили хотя бы 50 км. автобана? Повторяю, всё за счет диаспоры. Ан нет. Эти халявщики едут за нас счет жировать. Відповісти | З цитатою
Игнат  (10.02.17 23:21): Великолепно, отлично, супер! Мы ждали этого масштабного форума всю жизнь! Відповісти | З цитатою
юрчик  (10.02.17 16:23): Да, это классно! Наш Днепр и впрямь становиться новым городом. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті