Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
09:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цієї суботи в Дніпрі стартує соціальний проект «Університет третього віку»

Цієї суботи в Дніпрі стартує соціальний проект «Університет третього віку»

4 березня в Дніпрі за підтримки міського голови Бориса Філатова починає діяти соціальний проект «Університет третього віку».

Це – програма для пенсіонерів, які хочуть отримати нові знання. Навчатися можна буде за декількома напрямами: психологія, правознавство, комп'ютерні технології, іноземні мови (англійська, німецька, польська), здоровий спосіб життя, мистецтво (хоровий спів, рукоділля).

Викладатимуть літнім слухачам університету педагоги вищих навчальних закладів, які долучилися до проекту, а саме – Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля, Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Дніпропетровської державної медичної академії, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, комп'ютерної академії «ШАГ».

У втіленні проекту також братимуть участь Центральна міська бібліотека, Будинок учителя, Палац культури «Шинник». Крім того, в рамках проекту слухачі зможуть відвідати концерти у консерваторії ім. Глінки.

За словами керівника соціального проекту – начальника управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Олександра Бодриченка, нещодавно виявив бажання приєднатися ще один виш – Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара.

«Приємно, що вищі навчальні заклади нашого міста активно відгукуються на соціальну ініціативу очільника Дніпра Бориса Філатова та беруть участь у роботі Університету третього віку. Якщо раніше в місті цей університет діяв, скажімо так, локально, то зараз його повністю підтримує міська влада і він працюватиме в рамках відповідної масштабної міської соціальної програми.

Урочисте відкриття Університету третього віку та перша лекція відбудуться 4 березня, о 9:00, в актовій залі Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля.

Перший етап навчання триватиме до кінця весни, а в аграрно-економічному університеті – до кінця червня. Після закінчення всього навчального циклу в університеті слухачі отримають відповідний сертифікат, але до цього вони напишуть контрольні роботи та складуть заліки. Слідкуватимемо за відвідуваністю занять, оскільки це – серйозний проект, який фінансується коштом міського бюджету», – розповів Олександр Бодриченко.

Наразі на навчання в Університеті третього віку зареєструвалися понад 600 пенсіонерів міста. Весняний набір слухачів вже сформований, але заявки можна подавати на осінній цикл навчання.

За додатковою інформацією про університет та умови запису до нього пенсіонери можуть звертатися до своїх територіальних центрів соціального обслуговування або за телефонами: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.

Навчання в Університеті третього віку є абсолютно безкоштовним для слухачів. Щоб до нього потрапити, пенсіонерам необхідно подати мінімум документів: копію пенсійного посвідчення, копію паспорта, 2 фотокартки, а також заповнити анкету.

«Університет третього віку – це, насамперед, гарна можливість «витягнути» наших пенсіонерів із замкнутого простору, з чотирьох стін квартири. Під час навчання вони зможуть поспілкуватися, знайти однодумців, друзів, а головне – отримати такі потрібні нині навички та знання, зокрема, щодо сплати за комунальні послуги, покупки ліків через Інтернет тощо. Тобто, все, що вміють сьогодні європейські пенсіонери, вмітимуть і наші, дніпровські», – наголосив Олександр Бодриченко.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті