Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
12:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У 30 навчальних закладах регіону німецька федеральна компанія GIZ обладнала сучасні тренінгові кабінети

|«« «« »» »»|

Про ВІЛ і СНІД – цікаво, доступно та в ігровій формі. Так тепер викладатимуть у профтехучилищі №17. Інтерактивні ігри, актуальні дискусії, квести та відеоролики – у спеціальному тренінговому кабінеті. Обладнали його завдяки співпраці ДніпроОДА та німецької федеральної компанії GIZ. Загалом на Дніпропетровщині такі кабінети створено в 30 школах та профтехучилищах.

«За офіційними даними, за 2,5 роки Дніпропетровщина прихистила майже 80 тисяч переселенців. Прийняти їх як вдома – таку задачу ставить Президент Петро Порошенко. Нагальні проблеми людей з Донбасу та Криму вирішуємо разом з міжнародними партнерами. Один з них – німецька федеральна компанія GIZ. Разом встановлюємо в регіоні модульні містечка, реконструюємо та облаштовуємо гуртожитки. Спеціальні тренінгові кабінети облаштовано в 30 навчальних закладах області, де навчаються переселенці. У них проводитимуть інтерактивні заняття та семінари з профілактики СНІДу. Навчатимуться 12 тисяч учнів, 600 з них – діти переселенців», – підкреслив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Інтерактивні ігри, жваві дискусії, квести та відеоролики. Про СНІД та здоровий спосіб життя цікаво й доступно розповідатимуть в одному з найбільших профтехучилищ Дніпропетровщини. В училищі №17 обладнали тренінговий кабінет.

«До недавнього це був нічим не примітний кабінет. Сьогодні він обладнаний по-сучасному. Тут і мультимедійна дошка, і проектор, навіть вікна можна затемнювати», – розказав заступник директора з навчально-виховної роботи училища №17 Мирослав Купріяненко.

Навчальну програму для тренінгових кабінетів розробили викладачі нашої області та німецькі експерти. В основу поклали найкращі європейські практики.

«Тренінгові кабінети – це новий підхід до виховання молоді. Корисна інформація про ВІЛ/СНІД надаватиметься в ігровій формі. Такі кабінети - це ще й зона психологічного розвантаження учнів та педагогів. Учні вже помітили, що тут панує затишна, дружня й майже домашня атмосфера. Особливо це важливо для дітей-сиріт та дітей-переселенців», – зазначила практичний психолог училища Ірина Кульбаченко.

Вихованець училища Станіслав Ігнатенко каже, що у новому кабінеті хочеться навчатися.

«Кортить залишитися на довгий час. Інтер’єр не дратує око, аура спокійна та розслаблююча, – поділився враженнями Станіслав. – Кабінет – для психологічного оздоровлення кожного учня, тут можна підготувати себе до дорослого життя. Тут виховується відповідальність».

Одночасно можуть навчатися до 30 учнів. Одне заняття – від години до двох.

GIZ допомогла обладнати тренінгові кабінети у 30 школах, НВК та профтехучилищах Дніпра, Верхньодніпровська, Кам’янського, Кривого Рогу, Нікополя, Павлограда, Тернівки, а також Павлоградського, Новомосковського, П’ятихатського, Васильківського та Широківського районів.

Проект «Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій» реалізується на Дніпропетровщині з 2016 року. Втілює його німецька федеральна компанія GIZ, яка фінансується Урядом Німеччини.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті