Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
11:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У міськраді відбулося перше відкрите засідання експертної комісії щодо впровадження партиципаторного бюджетування

|«« «« »» »»|

24 березня в Дніпровській міській раді вперше засідала експертна комісія щодо впровадження партиципаторного бюджетування в Дніпрі.

Загалом на програму бюджету участі дніпряни подали 295 проектів.

«Ми не очікували такої великої кількості. Навпаки – боялися, що буде недобір. А в підсумку за кількістю проектів ми – друге місто після Києва. Це показник того, що наші громадяни чекали бюджету участі, мають активну громадську позицію. Всього проектів подано на 82 млн грн. Тому в нас є бажання збільшити бюджет, виділений на партиципаторне бюджетування, з 10 до 15-20 мільйонів гривень», – зазначив голова експертної комісії щодо впровадження партиципаторного бюджетування в Дніпрі Олександр Купрієнко.

На першому засіданні розглядали 95 проектів, які до цього проаналізували у відповідних відомствах міськради і поставили їм позитивну чи негативну оцінку. В ході обговорення члени комісії відправили на доопрацювання 24 проекти, оцінені позитивно, та 3 з негативною оцінкою. Їх розглянуть на наступному засіданні. Крім того, цього разу члени комісії вирішили не допускати до голосування 5 ініціатив, які не підлягають виправленню.

Після того, як експертна комісія розгляне всі 295 проектів, вони будуть винесені на голосування. Віддати свій голос зможе кожен містянин. Найкращі ініціатви отримають гроші на втілення з міського бюджету.

«З 24 квітня до 24 травня дніпряни зможуть самі обрати, які проекти їм подобаються. Ми запрошуємо всіх голосувати. Я думаю, що навіть якщо якісь проекти не наберуть голосів, вони все одно зможуть знайти підтримку з міського бюджету, з боку активістів чи спонсорів. Є багато альтератив того, як можна підтримати гарний проект», – зазначила виконувачка обов’язків заступника міського голови Яніка Мерило.

З усіма проектами можна ознайомитись за посиланням.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Да уж  (24.03.17 20:39): Ну и словечки повыдумывали (партиципаторное), трезвому выговорить тяжело. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті