Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 06 червня 2024
00:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Перший масштабний форум «Молодь Дніпра» зібрав близько 500 учасників

|«« «« »» »»|

25 березня в Дніпрі пройшов перший форум «Молодь Дніпра», організований за підтримки міського голови Бориса Філатова. Захід відбувся у Палаці студентів Дніпровського національного університету ім. О. Гончара.

Ініціатори форуму – молодь міста, представники  студентського самоврядування та студентські громадські організації. На урочистому відкритті заходу представили експертів, які працювали з учасниками в п'яти різних секціях. Зокрема, це – Яніка Мерило (ІТ та інновації), Дмитро Волик (молодіжна інфраструктура), Ірина Бєляєва (громадська діяльність та молодіжні ініціативи), Олена Хлівна (робота та зайнятість), Єгор Аветисов (дозвілля).

Привітав присутніх заступник міського голови Олександр Санжара. Він побажав усім гарного настрою, плідної співпраці, нових знайомств і щоб кожен взяв для себе щось нове й корисне. Він також порадив молодим людям зосереджуватися на конкретному напрямі й ставати в ньому професіоналами. У такому разі можна розраховувати на успіх.

Представник мерії зазначив, що міська рада візьме для реалізації ключові напрацювання молодіжного форуму.

«Серед основних завдань – виявити проблеми, що турбують молодь, розробити шляхи їх успішного подолання. А міська влада в цьому обов'язково допоможе», – сказав посадовець.

За словами заступника директора департаменту – начальника управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Одарки Білої, на форум завітала виключно та молодь, якій справді цікаво обговорити молодіжні проблеми.

«Тут не лише студентство, а й школярі 12-14 років. Цим заходом ми також хотіли відволікти молодь від соціальних мереж, адже живе спілкування між собою, з професійними експертами набагато цінніше. Плануємо проводити такі форуми щорічно, а в разі необхідності, можливо, й двічі на рік. На наступному молодіжному форумі-2018 обов'язково розкажемо про ключові реалізовані проекти, які зараз ініціюються», – розповіла Одарка Біла.

«Не від нас, експертів, залежить, якою буде молодіжна політика в місті, а саме від молоді. Чудовий формат форуму. Дніпро в цьому сенсі може бути найкращим прикладом для інших міст України. Формуючи молодіжну політику у владних кабінетах, необхідно ґрунтуватися на потребах молоді того чи іншого міста, регіону. Для того щоб їх знати, виявляти, й слід проводити подібні заходи», – зауважила директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Ірина Бєляєва.

Артем Кравченко, голова ради студентів Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, розповів, що із задоволенням бере участь у молодіжному форумі.

«Вперше у Дніпрі відбувається захід такого масштабу й формату. Зареєструвався у секцію «Робота та зайнятість». Для мене це актуальна нині тема. Хочу більше дізнатися про співпрацю з роботодавцями, тонкощі офіційного працевлаштування, різних стажувань, зокрема за кордоном, тощо. Нову інформацію поширю серед таких студентів, як я», – додав хлопець.

Робота в секціях тривала кілька годин. Кожна група учасників напрацювала конкретні ініціативи. З-поміж іншого, це – створення онлайн-платформи на базі молодіжного центру для координації молоді та місцевої влади, єдиної абсолютної бази джерел фінансування молодіжних проектів, створення у Дніпрі музею голограми, а також вільного молодіжного простору зі спортивними майданчиками, літнім кінотеатром, алеєю талантів Дніпра, зоною творчості художників, музикантів, поетів, науково-дослідним центром для молодих вчених тощо. Крім того, акцентували увагу на необхідності ініціювання укладення партнерських угод між великими підприємствами міста та сектором освіти, проведенні квартальних зустрічей із роботодавцями для обговорення проблем працевлаштування. Учасники також запропонували проведення конкурсу на найкраще партнерство компанії та університету.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті