Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
19:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ДніпроОДА завершує екологічний проект з ліквідації підтоплень у Васильківці

ДніпроОДА завершує екологічний проект з ліквідації підтоплень у Васильківці

Річці Бакаї, що на Дніпропетровщині, подарують нове життя. ДніпроОДА втілює проект з розчищення водойми. Вже завершується очистка узбережжя від мулу. Потім встановлюють спеціальні щити, які не дадуть водоймі розливатися.

Таким чином ліквідують підтоплення, від яких роками потерпали мешканці селища Васильківка. Роботи завершаться вже до кінця весни. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Річка Бакаї більше 30 років була замулена, її глибина ледь доходила до 30 сантиметрів. Водойма настільки поросла очеретом, що течія практично зникла. Влітку у річці гинула риба, мешканці селища Васильківка роками потерпали від підтоплень.

«Раніше в річці було багато риби, люди ходили сюди купатися. З часом Бакаї стали радше схожі на болото. Через замулення річки ґрунтовим водам стало нікуди діватися. Навесні вони затоплювали поля та підвали домівок», - розповів мешканець Васильківки Віктор Пономаренко.

Вирішувати це питання взялася команда Валентина Резніченка. Щоб відновити течію річки, її очищують від мулу та очерету.

«Далі збудуємо спеціальні гідроспоруди - на п'яти ділянках річку пустимо по трубі під землею. Зверху зможуть рухатися сільськогосподарські машини. Встановимо й спеціальні щити, які регулюватимуть рівень води в річці. Це дозволить уникнути розливу водойми та ліквідувати підтоплення», - пояснив головний інженер підрядної організації Євген Бєлік.

Після завершення робіт ширина водойми сягатиме 15-18 метрів, глибина – 3 метри.

«Цьогоріч розпочинаємо реалізацію 10 екологічних проектів. Завершуємо й ті, що стартували у 2016-му, - розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. – Проект з розчищення річки Бакаї подарує водоймі нове життя та ліквідує підтоплення у Васильківці. Роботи плануємо завершити до кінця весни».

У 2016 році ДніпроОДА реалізувала 9 екологічних проектів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті