Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
15:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майже 4 мільйони гривень виділено з обласного бюджету на реконструкцію діорами «Битва за Дніпро»

Майже 4 мільйони гривень виділено з обласного бюджету на реконструкцію діорами «Битва за Дніпро»

Замість старого й непрактичного руберойду – сучасний і більш стійкий матеріал. Покрівлю діорами історичного музею ім. Д.Яворницького капітально відремонтують. На це з обласного бюджету виділено майже 4 мільйони гривень. Наразі ведуться підготовчі роботи.

Діорамі «Битва за Дніпро» – понад 40 років. За цей час – жодної реконструкції. Зрушила проблему з мертвої точки команда ДніпроОДА. Підійшла до реставрації комплексно.

«У приміщенні відремонтують дах, освіжать полотно та осучаснять експозицію. Такий підхід – вперше за всю історію експозиції. Якою буде діорама в майбутньому, вирішують провідні історики та музейники України. У них – сучасний погляд на події Другої світової», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Видозміна діорами, яка відображає події 1943 року, – поетапна. Перший крок – капітальний ремонт даху. На це з обласного бюджету виділено майже 4 мільйони гривень.

«Полотно діорами пошкодила вода, яка просочувалася через дірявий дах. Майже 3 тисячі квадратних метрів покрівлі потребують капітального ремонту, – розказала директор історичного музею Надія Капустіна. – Спочатку знімуть старий руберойд і полагодять тріщини. Потім покладуть сучасний матеріал – більш стійкий до вологи та перепадів температури».

Друга фаза реконструкції – експертиза художнього полотна, яку проведуть фахівці національного реставраційного центру.

Третій етап – наповнення діорами новими історичними фактами. На думку істориків, вона була створена з однобічної точки зору радянської пропаганди.

Осучаснять експозицію звукові спецефекти, світлові маркери, фото героїв Другої світової. Хроніку бойових подій передаватиме інтерактивна мапа.

Поради дають історики, краєзнавці та музейники всеукраїнського масштабу. Допомагатимуть втілювати задумки художники, комп’ютерники, дизайнери.

Загальна вартість реконструкції – майже 8 мільйонів гривень.

Діорама «Битва за Дніпро» – одна з найбільших у світі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Знаток  (12.04.17 17:15): Ув. никто диораму декоммунизировать не будет! Кто-то из Вас вообще там был? Диорама - это художественное полотно, как его можно декоммунизировать? разве что просто сорвать!
Просто будут добавлены новые технологии и все: звуковые эффекты, сенсорная панель и т.д.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Видео  (11.04.17 23:53): запомните ее такой:
https://www.youtube.com/watch?v=7X7yuXLmUWQ
Відповісти | З цитатою
Раиса V  (11.04.17 16:36): Подозрительное, какое то противоречие! Что-то не клеится, но деньги, на это хотят забрать из бюджета? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вопрос  (11.04.17 15:45): А как же декоммунизация? Советская (Красная) армия? Победили под чутким руководством коммунистической партии. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті