Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
16:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро першим з українських міст запровадив комплексну програму підтримки молодих педагогів

Дніпро першим з українських міст запровадив комплексну програму підтримки молодих педагогів

Дніпровська міськрада затвердила п'ятирічну програму «Молодий педагог». 13 квітня, в ході 19-ї чергової сесії, за ініціативу проголосували 38 народних обранців.

У рамках програми молоді фахівці, які завершили навчання у педагогічних вишах, отримуватимуть щомісяця муніципальну надбавку до заробітної платні у розмірі 2 тис. грн протягом трьох років.

Після закінчення цього терміну проводитимуть зріз знань учнів, у яких викладав педагог, визначатимуть середню оцінку школярів за 3 роки. Якщо результати будуть позитивними, вчитель зможе отримувати надбавку ще 2 роки.


«Ми зробили аналітику за 5 років, вона показала, що кількість вчителів пенсійного та передпенсійного віку у школах міста збільшується, а молодих фахівців стає менше. Наразі їхня кількість становить близько 6%. Робота у школах важка, вона забирає багато сил, емоцій, часу, а зарплатня невелика. Ми хочемо, щоб випускників вишів почала більше цікавити робота у школах, тому заохочуватимемо їх матеріально. Очікуємо, що через п’ять років кількість молодих вчителів становитиме 35%. Але наша мета не тільки збільшити чисельність нових кадрів, а й підвищити якість освіти», – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Посадовець також розповів, що програма «Молодий педагог» почне діяти вже у новому навчальному році.

«Такої програми немає в жодному місті України. Я сподіваюся, що це буде граним прикладом і для інших міст, і для держави. Слід розуміти, що від роботи вчителів залежить майбутнє нашої країни», – додав Олександр Шикуленко.

Крім цього, у мерії заохочуватимуть творчі ініціативи освітян і приділятимуть більше уваги підвищенню фахового рівня педагогів. Щоб зробити професію більш популярною серед молоді, для випускників шкіл проводитимуть заходи з профорієнтації.

Працівниця освітянської галузі Дніпра Марина Мисливська наголошує: така програма стане суттєвою підтримкою для молодих педагогів і допоможе підвищити престиж професії.

«Зарплатня шкільних учителів, коли вони тільки приходять на роботу, – мінімальна. Та молоді педагоги – це, насамперед, молоді сім'ї. І кожен потребує певної платформи для розвитку. Ця програма зможе дати такий суттєвий поштовх і зробити нашу професію конкурентоспроможною», – зазначила пані Мисливська.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ЛД  (01.10.19 13:58): Как будет выплачиваться те кто уходит в декрет на 3 годе получения этих 2000 ? Відповісти | З цитатою
Анна  (30.05.17 18:43): Проверять серез 3 года знания! Хорошо придумали, как интересно это будет! Разные классы и дети, это будет просто отмывание денег, тебе скажут что не здали дети срез, и сами потом будут себе же деньги и перечислять, хорошая поддержка. Вы программы хорошие приближенные к реалиям придумайте, книги хорошие интересные дайте, а не Несвит по английскому"очень классный учебник", тогда и дети будут хотеть заниматься, а не в страхе учитель будет работать и ждать вас с проверками. Спасибо вам за Кружки, которые за 4урока в месяц, т.е, 25 грн за урок вы нам платите с сентября. Все просто очень обагатились и есть огромное желание после рабочего дня сидеть и эти кружки вести, чтобы и вам ваш труд по такой цене оплачивали! Відповісти | З цитатою
Червонец  (18.04.17 12:30): В прошлом году из горбюджета платили 50 % муниципальной надбавки (к окладу, не к конечной зарплате) всем учителям. В этом году ее отменили (в связи с повышением окладов учителей, типа и так "много"). Відповісти | З цитатою
Петя  (17.04.17 21:32): Старикам в школах делать нечего. А молодых выживают. Потому что коммунизм из голов не ушел Відповісти | З цитатою
!!!  (17.04.17 08:59): Еще бы!!!
До такого откровенного издевательства над учителями еще в других городах не додумалась...(((
Не хотите видеть пожилых учителей? - верните физиологически нормальный пенсионный возраст и микропенсию!...
Или пожилой человек это уже не человек, а отработанный биомусор, у него нет никаких потребностей?
Відповісти | З цитатою
454545  (15.04.17 11:29): Вопросы:
- учителей-пенсионеров выгнать? Т.к. для того, чтобы принять на работу выпускника, должно быть свободное место!
- у нас что нехватка учителей?
- теперь молодой учитель будет получать больше, чем учитель со стажем?
- а профессорам и доцентам деньги не нужны или их и так много?
А слово "гарний" пишется через "г".
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
нацистам=сіоністам  (14.04.17 19:51): ВЖЕ ЧАС!! бо зараз в містах до 30% ЗАЙВИХ "вчителів" і саме те пристаркувате совкове бидло НІЧОМУ ґарному не навчить... а то ще й покалічить дитячі душі Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті