Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліб Пригунов: «Особливі» діти поруч і вони потребують родини»

Гліб Пригунов: «Особливі» діти поруч і вони потребують родини»

Голова обласної ради Гліб Пригунов привітав малечу із святом Великодня в Спеціалізованому Будинку дитини.

В цьому закладі живуть діти від народження і до 4-х років. Зараз тут лікуються та виховуються 100 дітей - більшість із певними патологіями: щелепно-лицевою, ураженнями центральної нервової системи, народжені від ВІЛ – інфікованих батьків та інші. За словами керівника мед закладу, понад 50% дітей всиновлюються, але решта відправляється до інших дитячих будинків.

Гліб Пригунов, голова обласної ради закцінтував увагу на тому, що завдання влади полягає в тому, щоб якомога частіше привертати увагу суспільства не стільки до проблем цих дітей, а скільки – до того, що вони взагалі існують:

«Тут за парканом, хоч і в гарних умовах, із добрими вихователями та професійними лікарями живуть хворі діти, які потребують родини. Більшість з нас їх не бачать. Але вони заслуговують на щастя саме так, як і всі інші. Дійсно, всиновлення таких дітей із «особливими» потребами – це відповідальний крок, на який здатні тільки зрілі люди. У багатьох розвинутих країнах люди вже давно зрозуміли, що "особливі" діти – це не тягар, це просто не розкритий потенціал. Ми бачимо, що за кордоном багато відомих людей, акторів, бізнесменів, політиків всиновлюють таких дітей. І це – не піар. Це вчинок дорослої людини, яка має достатньо сили духу, добра, любові, аби зробити цей світ краще».

До речі, підкреслив Гліб Пригунов, в області працює програма з підтримки дитячих домів родинного типу:

«Інтернатні заклади це пережиток минулого. На зміну державним дитячим будинкам повинні прийти будинки сімейного типу. Наразі наша держава співпрацює з провідними міжнародними благодійними організаціями та фондами, які виділяють кошти на організацію та розвиток дитячих будинків сімейного типу. Адже саме у таких умовах діти - сироти знаходять справжню сім`ю та виростають повноцінними членами суспільства. Щорічно в області зменшується кількість дітей-сиріт. Зараз в регіоні їх трохи більше трьох сотень. І ми повинні прийди до того, коли в нашому суспільстві взагалі не буде потреби створювати інтернати та дитячі будинки».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті