Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як не отруїтися на травневих пікніках

Як не отруїтися на травневих пікніках

Попереду у мешканців Дніпропетровщини тривалий відпочинок – травневі свята. Більшість планує провести їх на свіжому повітрі, влаштувати пікнік.

Як організувати частування, аби не отруїтися продуктами і не опинитися на лікарняному ліжку – розповідають фахівці.

«На травневі свята планую поїхати із родиною відпочивати на природу. У мене питання: як не отруїтися на святковому пікніку та не потрапити до лікарні», - питає мешканка Дніпра Наталя.

Відповідає головний санітарний лікар області Андрій Кондратьєв.

«На природі не завжди реально виконати всі вимоги до зберігання. Особливо дотримуватися температурного режиму. Тому перед тим, як придбавати продукти – вивчіть, що написано на етикетці. Перевірте дату виробництва та термін придатності. Брати на відпочинок із собою треба ту кількість продуктів, яку ви можете одразу з’їсти. Якщо їх треба більше – попіклуйтеся про наявність якогось прохолодного місця для їх зберігання», - розповідає Андрій Кондратьєв.

Ще один момент – підготовка продуктів та частувань. Фахівець категорично не радить готувати салати із майонезом. Їх термін придатності всього декілька годин.

«Салати із майонезом зіпсуються вже по дорозі на пікнік. Вживання таких продуктів може призвести до отруєння. Найнебезпечніше воно для дітей. Часто батьки хочуть побалувати своє чадо екзотичним фруктом чи чимось смачненьким і таким чином виникає родинний спалах кишкових інфекцій. Ретельно перевіряйте продукти, тоді ваш відпочинок закінчиться добре», - додає фахівець.

Цьогоріч на Дніпропетровщині зафіксовано 16 випадків харчових отруєнь. Викликані вони вживанням домашньої консервації.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ч  (28.04.17 23:23): Не есть продукты из магазина, не пить даже фильтрованную воду из водных сетей, не дышать местным воздухом, не смотреть и не читать наши СМИ, подальше держаться от буйных и необузданных особей и т.д. и т.п. Відповісти | З цитатою
прохожий  (28.04.17 20:49): Протухшие продукты нужно запивать спиртом. Стерилизация-с...)) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
zzz  (28.04.17 16:42): Не жрать. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті