Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина – лідер України по боротьбі з браконьєрами

Дніпропетровщина – лідер України по боротьбі з браконьєрами

Із 1 квітня – початку нересту – на Дніпропетровщині спіймали 446 рибалок-порушників.

Як повідомив директор департаменту екології та природніх ресурсів Дніпропетровської ОДА Руслан Стрілець, область посідає перше місце в Україні по боротьбі з браконьєрами.

«На Дніпропетровщині ведеться безпрецедентна робота по боротьбі з незаконним виловом риби під час нересту. Ми вперше об'єднали зусилля облдержадміністрації, рибоохоронного патруля, правоохоронців та громадськості – і це дало результати. Нині регіон посідає перше місце в країні по ефективній протидії браконьєрам», – розповів Руслан Стрілець.

З початку квітня браконьєри встигли нанести державі збитків майже на 193 тисячі гривень.

«На сьогодні виявлено 446 правопорушень, вилучено більше 2 тисяч кілограм незаконно добутої риби та 838 одиниць заборонених знарядь лову, – розповів заступник начальника управління «Дніпропетровського рибоохоронного патруля» Юрій Хорольський. – Складено 122 акти та 324 протоколи».

Про рейди та штрафи розповів головний держінспектор Леонід Левчук.

«Виїжджаємо без попередження разом з громадськими активістами. Якщо порушення незначне, наприклад, рибалка користується вудочкою з кількома крючками, виписуємо штраф до 170 гривень, – зазначив він. – Якщо порушення грубе, тобто в хід йдуть сітки, електролови, «драки», штраф сягає 680 гривень. Незабаром ці суми зростуть, вже є відповідний законопроект».

Окрім основних рейдів, на додаткові перевірки виїжджають представники громадськості. Як розповів голова правління громадської організації «Дніпровська природна інспекція» Віктор Кузора, на їхньому рахунку – 18 перевірок, 280 профілактичних бесід з рибалками.

«З рибалками розмовляємо ввічливо, до нас дослухаються, – зауважив він. – А взагалі таку злагоджену роботу всіх служб, як зараз, бачу вперше. У цьому заслуга Дніпропетровської облдержадміністрації. Працюємо результативно».

Повідомляти про браконьєрів можна за телефоном гарячої лінії рибоохоронного патруля – 096-40-00-250.

Gorod.dp.ua на Facebook.


мдя  (21.05.17 22:37): как-то несурьезно выходит, громадянину поймавшему сеткой 50 кг плотвы насчитали 50000 штрафа а браку с электроловом всего-то 680 гривен. Жизнь в этой отдельно взятой стране становится всё абсурднее и абсурднее. Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (19.05.17 13:58): За электролов - 680 грн.?
Ребята, за такие вещи надо тюремный срок давать.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті