Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Краснокаменський кар'єр чистять вперше в історії житлового масиву: водолази показали шокуючий «улов»

Краснокаменський кар'єр чистять вперше в історії житлового масиву: водолази показали шокуючий «улов»

Невеличкий кар'єр на житловому масиві Червоний Камінь роками захаращували різним непотребом. Люди скидали у воду все – від використаних коробок з-під феєрверків до дитячих велосипедів, холодильників та навіть автомобілів і мотоциклів, які все ще лежать на дні.

Покласти край «сміттєвому курорту» було однією з передвиборчих обіцянок мера Дніпра Бориса Філатова.

Розчистку штучного озера, на яку дніпряни чекали понад 40 років, планують закінчити протягом літа. На воді працює спеціальна техніка, що збирає сміття на глибині 5 метрів. Далі до справи беруться водолази.

«Другий етап – проектування благоустрою самого кар'єра. За це сплачуватиме інвестор. Тут буде створено повноцінну зону відпочинку європейського рівня. Почати будівництво плануємо наступного року», – розповів заступник мера Дніпра Михайло Лисенко.

Наразі тут вже прочистили дренажний канал, що з'єднує кар'єр із річкою Дніпро. Загальна вартість прибирання – 2,1 млн грн. Сміття звідси вивозять цілими КамАЗами.

Місцеві мешканці кажуть: влітку озеро смерділо особливо сильно.

«Озеро дуже засмітилося останнім часом. Я не пам'ятаю, щоб його чистили. Та не було такого. Це дуже добре, що до нього нарешті дійшли руки», – розповідає мешканець масиву Сергій Гавриленко.

Утім, до таких наслідків призводить поведінка самих людей: просто під час очищувальних робіт дехто продовжував кидати сміття у воду.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепрянин  (05.06.17 12:21): Пару вопросов:
1. Почему полиция не ловит, не штрафует и не привлекает к принудительным работам по уборке, не сообщают на места работы нарушителей закона, которые мусорят.
2. Инвесторы застроят водоем, допустим, облагородят! А что будет с нормой закона Украины о вольном доступе граждан к водным ресурсам? Как это будет организовано? - во всем мире плата взымается только за доп услуги!
Відповісти | З цитатою
Друг.  (29.05.17 13:55): Мише с лопатой лучше. Відповісти | З цитатою
Пенсионер.  (29.05.17 09:52): Сделайте вход на озеро платно. Для пенсионеров и детей бесплатно. а остальным платно.А что Боря СЛАБО. Відповісти | З цитатою
Проходил мимо  (24.05.17 18:42): Допустим не первый раз его чистят. И наводили там порядок, на долго ли его хватило? Был и фонтан и песок засыпали и кабинка со спасателями была и от солнца крыша и раздевалки...Ублюдки все разламали и украли... Відповісти | З цитатою
I  (24.05.17 13:59): Верните платный пляж на острове. От того, что часть острова будет платной, никто не пострадает - бесплатной территории все равно больше. Зато на платном пляже было намного чище. Или сделайте так, чтобы на бесплатном пляже была такая же чистота, как на закрытом платном. Відповісти | З цитатою
Морда  (23.05.17 10:58): Страшно даже подумать что там в Днепре под водой. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Стоик  (23.05.17 10:01): Люди сбрасывали в воду... Не люди, а свиньи! А когда-то было классное место для отдыха и купания. Відповісти | З цитатою
Детская неожиданность  (23.05.17 05:11): Водолазы ищут клады.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Сидорова коза  (23.05.17 04:17): Нехай бы и дальшэ купалися в своём ..авне.. - А мэни на два ляма дэрну заготувалы б до зымы.. в мэнэ хоть моня ликувальна. а вид оных тилькы срач да плач.. Відповісти | З цитатою
Gonzo  (23.05.17 00:37): ну Лысенко хоть что-то в руки взял. Это уже прогресс!!! Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті