Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА відзвітували про роботу за тиждень

У ДніпроОДА відзвітували про роботу за тиждень

Очищення річок, налагодження обласної екосистеми, е-декларування та результати патрулювання водойм під час нересту – про головні події тижня під час щотижневого публічного звіту розповів директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслан Стрілець.

«У селі Мишурин Ріг Верхньодніпровського району завершився проект із ліквідації підтоплень, від яких мешканці страждали протягом 15 років. Село знаходиться в низині, куди стікали талі та дощові води. З цим не справлялися водовідвідні канали, збудовані в середині минулого сторіччя. Розчистили більше п’яти кілометрів старої системи водовідведення», - сказав Руслан Стрілець.

Завершується проект із ліквідації підтоплень в селищі Васильківка. Як зазначив Руслан Стрілець, узбережжя річки Бакаї розчистили від мулу, наразі триває монтаж гідроспоруд, що не дадуть водоймі розливатися. Водойма протягом 30 років була повністю замулена, течія практично зникла, в результаті чого гинула риба. Тепер ситуація зміниться.

«Після завершення робіт ширина водойми сягатиме 15-18 метрів, глибина – 3 метри. Цей проект покращить життя понад 10 тисяч мешканців селища Васильківка», - зауважив Руслан Стрілець.

Для підприємців регіону провели 5-й практичний семінар з екологічних е-послуг. Тренінг відвідали більше 160-ти слухачів. Подібні семінари заплановані щомісяця до кінця року.

«Облдержадміністрація перевела в електронний вигляд три екологічні послуги. Онлайн можна подати електронну декларацію про відходи, отримати довідку про величини фонових концентрацій забруднювальних речовин в атмосферному повітрі та подати документи на оформлення висновку державної екологічної експертизи», - додав Руслан Стрілець.

Більше 500 підприємств Дніпропетровщини вже подали декларації про відходи. Більше 300 з них заповнені онлайн на сайті e-eco.gov.ua.

Дніпропетровщина посідає перше місце в Україні в боротьбі з браконьєрами під час нересту.

«З початку нересту на Дніпропетровщині спіймали 446 рибалок-порушників, вилучили більше 2 тисяч кілограм незаконно добутої риби та 838 одиниць заборонених знарядь лову», - повідомив Руслан Стрілець.

Загалом цьогоріч команда Валентина Резніченка реалізує близько 20 природоохоронних ініціатив – в Дніпровському, Криворізькому, Новомосковському, Магдалинівському, Криничанському, Васильківському, Софіївському, Верхньодніпровському районах.

«Завершити роботи плануємо до кінця 2017 року. Ці проекти дозволять покращити життя понад 100 тисяч мешканців області», - додав Руслан Стрілець.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті