Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 25 травня 2024
19:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Барди з трьох країн світу презентували у Дніпрі нову музичну программу

|«« «« »» »»|

У понеділок, 29 травня, у Дніпрі відбувся концерт класиків жанру авторської пісні та живих легенд: Дмитро Кімельфельд, Валерій Сергєєв, Дмитро Бикчентаєв - представили свою нову творчу програму «Нове і добре, що незабуте старе».

Перший концерт із бард-проекту «Пісні нашої людини», який реалізований у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця», відбувся у Дніпропетровській філармонії ім. Когана. В рамках бард-проекту заплановані ще два заходи: майстер-клас та джем-сейшен.

«У сьогоднішньому концерті беруть участь гості з Татарстану та Ізраїлю. Це виводить один із проектів програми мера на новий рівень – інтернаціональний. Дніпро відкрите для всіх культурних течій, напрямків та вподобань», - розповів начальник управління культури Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Дмитро Кімельфельд приїхав до Дніпра з Ізраїлю. Автор пісень та поет народився у Києві, але вже майже 27 років мешкає в Єрусалимі:

«У цій програмі я виступаю як автор віршів. Ми намагалися зробити сьогоднішню програму так, аби пісні були різнопланові: і серйозні , і ліричні, і веселі. Наше завдання зробити так, аби людям було приємно та щоб вони відчули ті вірші та музику, яка сьогодні буде лунати. Півроку тому ми були у Дніпрі на фестивалі бардовської пісні ім. Галича і саме завдяки тому, що у Дніпрі проходять такі заходи, ми приїхали», - розповів поет.

Вперше до Дніпра завітав композитор з Татарстану Дмитро Бикчентаєв. Він грає на багатьох музичних інструментах, пише пісні на вірші відомих поетів: «Сьогодні я буду грати лише на гітарі, через складнощі перевозки інструментів. Цей концерт доводить, що авторська пісня в Україні жива. Мені дуже приємно виступати сьогодні у Дніпрі», - розповів музикант.

«Ідея організувати такий концерт з'явилась давно, але через те, що ми мешкаємо у трьох різних країнах, це було складно. Тож наше тріо вперше зібралося разом у вашому місті. Чесно кажучи, ми дуже хвилюємось, але ми знаємо, що у Дніпрі дуже гарна публіка, яка полюбляє авторську пісню», - розповів Валерій Сергєєв, який приїхав до Дніпра з Києва.

На програму «Нове і добре, що незабуте старе» зібралась повна зала глядачів. Дехто прийшов познайомитись із творчістю поетів та композиторів, а хтось прийшов згадати пісні, які слухав у молодості.

«Мені дуже подобається авторська пісня та із творчістю цих бардів добре знайом. Впевнений, що отримаю від концерту багато задоволення», - розповів гість концерту Ігор.

«Ще у 70-ті рокі я разом з друзями співав пісню Кімельфельда «Жгут костры…». Цікаво, як вона звучить сьогодні», - розповів Валерій.

«Мене запросила на концерт подруга. Авторська пісня мені подобається, але саме з цими виконавцями я не знайома, дуже цікаво, що вони будуть виконувати», - розповідає Ольга.

Gorod.dp.ua на Facebook.


maxx  (31.05.17 09:52): Правильно написаная новость. И не важно что Татарстан - "субъект Российской Федерации". Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (7)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (6)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті