Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
23:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА відзвітували про зроблене

У ДніпроОДА відзвітували про зроблене

Збільшення бюджетів громад, будівництво важливих соцоб’єктів та нові громади - про впровадження децентралізації під час щотижневого публічного звіту розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

З початку року об’єднані громади Дніпропетровщини отримали у власні бюджети 430 мільйонів гривень.

«Фактично за всю історію такого не було… Бюджети громад, створених у 2016 році, зросли в 1,5 рази. Наприклад, доходи Солонянської громади за п'ять місяців зросли на 7 мільйонів гривень, Томаківської – на 6, Новоолександрівської – більш ніж на 10 мільйонів», - зазначив Олег Кужман.

Цьогоріч на Дніпропетровщині створили 15 нових громад. ОДА вже передала до Центрвиборчкому документи на призначення дати перших виборів, на яких мешканці оберуть очільників громад та депутатів. До кінця 2017-го планують об’єднатися ще щонайменше чотири громади.

У Дніпрі запрацював регіональний Центр розвитку місцевого самоврядування. Тут допомагають розвиватися вже існуючим громадам і тим, хто тільки-но збирається об’єднатися.

«У всіх сферах ідуть консультації. Це й регіональна політика - як готувати відповідні інфраструктурні проекти, як займатися сьогодні підтримкою культури, охорони здоров’я…Фактично кожен день проходять тренінги для тих громад, які сьогодні вже працюють», - розповів Олег Кужман.

Об’єднані громади Дніпропетровщини за останній рік реалізували близько 300 інфраструктурних проектів. Це будівництво нових дитсадків, організація центрів надання адмінпослуг, ремонті шкіл, доріг, сільських клубів. У двох громадах цього року з’являться Центри безпеки громадян.

«Один буде у Святовасилівській громаді. Це одноповерхова будівля, побудована за сучасними технологіями. У ній передбачені бокс для пожежної техніки, роздягальні, навчальні класи, душові, кухня. Фактично, це пожежна охорона, але більш сучасного європейського зразку… Ще один центр з’явиться в Слобожанській громаді», - повідомив Олег Кужман.

Команда Валентина Резніченка разом з Центром розвитку місцевого самоврядування першими в Україні розробили комплексну стратегію децентралізації.

«Це посібник для громад, в якому зібрані рекомендації з розвитку у 12 основних галузях: від соціального захисту до електронного урядування», - зазначив Олег Кужман.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:


вася  (13.06.17 14:27): отчитайтесь по обьездной дороге запорожское шоссе — симферопальская трасса Відповісти | З цитатою
Житель  (13.06.17 08:42): Пока только достижения в сфере повышения тарифов, но оказание услуг осталось на прежнем уровне, нулевом скажем. Да и супер ремонт дорог, заканчивается мелкими ямочными ремонтам и выгрызам кусков трасс метров по 300- 500...
Что за громады, это что новая фишка отмывания бабла? Зачем создавать типа облачные доп. структуры в виде громад и при этом есть гос. структуры? Двойной разпил получается:).
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті