Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
00:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі діти АТОвців вчать англійську в ігровому форматі

|«« «« »» »»|

У Дніпрі вперше запрацював волонтерський літній мовний табір, де діти учасників АТО і волонтерів в ігровому форматі вивчають англійську.

Проект втілюють волонтери спільно з ДніпроОДА, розповіла радник голови облдержадміністрації Ольга Горб.

«Команда Валентина Резніченка активно співпрацює з волонтерами. Один із таких проектів – мовний табір для дітей АТОвців та волонтерів області. Хлопчики та дівчатка цікаво й ефективно вивчають англійську, мають чудовий настрій. Сподіваємося, що він буде таким і надалі», - зазначила Ольга Горб.

Дітям допомагають опановувати мову викладачі з Канади та США. Самі хлопці та дівчата називають курси ефективними та корисними для свого майбутнього.

«Мене вчать спілкуватися вільно і без хвилювань. Я тут подолала мовний бар’єр, і волонтери з Америки та Канади мене прекрасно розуміли, коли я до них зверталася англійською. Я хочу стати айтішником, тому англійська мені дуже знадобиться», - поділилася своїми враженнями Поліна Михайленко.

У таборі немає парт і конспектів – усе навчання проводиться в форматі дискусій, ігор, пісень та вільного спілкування.

«Я сама вивчаю англійську, тож захотіла поділитися з дітьми своїм хоббі. За перші три дні роботи табору вже бачу прогрес: діти починають невимушено розмовляти з іноземними викладачами», - розповіла організатор проекту Світлана Волович.

Вже кілька років волонтер з канадської діаспори Ірина Маккей допомагає Україні. Зокрема, вона працювала над організацією реабілітаційної подорожі дітей АТОвців до Шотландії.

«Я дізналася через соцмережі про існування волонтерської організації «Ріка життя» та запропонувала Світілані Волович організувати мовні курси для дітей учасників АТО. Минулого року аналогічна програма діяла в Одесі… Ми не примушуємо дітей заучувати складну граматику англійської, вони вивчають мову просто в процесі спілкування», - зазначила Ірина Маккей.

Приємно вражений юною аудиторією волонтер Стів із Каліфорнії.

«Діти раді навчатися, їм це дуже подобається. Вони постійно в піднесеному настрої, ніхто не пропускає заняття, і дуже уважно слухають викладачів», - поділився враженнями Стів.

Мовний табір працюватиме до 12 липня. За цей час знання з англійської поглиблять 20 підлітків: четверо – з родин загиблих воїнів, п'ятеро – з сімей інвалідів АТО, восьмеро –діти учасників бойових дій, троє – з родин волонтерів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті