Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На рішення ЦВК про призначення перших місцевих виборів чекають 16 об’єднаних громад Дніпропетровщини

На рішення ЦВК про призначення перших місцевих виборів чекають 16 об’єднаних громад Дніпропетровщини

За півроку на Дніпропетровщині створили ще 16 нових об’єднаних територіальних громад.

Як зазначив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман, нині вони чекають на проведення перших місцевих виборів.

«Ініційована Президентом Петром Порошенком децентралізація вже довела свою дієвість та необхідність. Переваги на власному прикладі демонструють 34 об’єднані територіальні громади області, бюджети яких зросли в середньому в два-три рази. Цьогоріч власний шлях розвитку обрали ще 16 громад регіону, проте вони не можуть розпочати повноцінну роботу, оскільки ЦВК не призначила перші вибори», – наголосив Олег Кужман.

Клопотання про проведення виборів у нових об’єднаних територіальних громадах Дніпропетровська ОДА направила до ЦВК ще у травні. Проте відповідне рішення Центральний виборчком досі не прийняв. Аналогічна ситуація в Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Житомирській, Херсонській, Волинській та Кіровоградській областях.

«Новостворені громади роблять важливу справу – будують нове життя нашої держави, – зазначив Олег Кужман. – Саме тому Центральна виборча комісія має підтримати прагнення людей стати спроможними громадами та призначити вибори на територіях громад».
На Дніпропетровщині вже об’єдналася найбільша в Україні кількість громад – понад півсотні. Загалом в області планують створити майже 90 громад.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті