Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
10:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як уберегтися від літньої спеки

Як уберегтися від літньої спеки

Днями синоптики обіцяють Дніпропетровщині спекотну погоду. Зависока температура повітря може призвести до погіршення самопочуття та здоров'я. Як уберегтися від негативного впливу спеки – розповіли в департаменті охорони здоров'я ДніпроОДА.

«У сильну спеку потрібно, перш за все, скоротити перебування на вулиці, намагатися уникати прямих сонячних променів, варто носити головний убір бажано світлого кольору. Одяг має бути не тісним і з натуральних тканин», - розповіли в департаменті охорони здоров'я ДніпроОДА.

Лікарі також радять у спеку споживати багато рідини – до двох літрів на день. Це можуть бути мінеральні води, соки та узвари. Сприятливо впливає на терморегуляцію зелений чай. А ось солодких газованих напоїв, зазначають фахівці, слід уникати – вони тільки посилюють спрагу. Від алкоголю у спеку краще відмовитися взагалі.

В їжі перевагу краще віддати овочам та фруктам, легким супам. Варто тимчасово відмовитися від смаженого, жирного, солоного й різноманітних солодощів.

Корисним у спеку медики вважають і душ, особливо, контрастний, а голову в таку погоду радять мити шампунями з екстрактами м'яти, грейпфруту та евкаліпту – там є ефірні масла, які дають відчуття прохолоди.

«Людям із хронічними захворюваннями потрібно мати при собі прописані лікарем препарати, аби вчасно їх вживати. Це особливо важливо для тих, у кого є цукровий діабет, проблеми з серцево-судинною системою», - додали в департаменті.

Актуальним питанням є охолодження приміщення. Однак спеціалісти радять не встановлювати температуру на кондиціонері менше, ніж +23 градуси.

Найголовніше: в разі погіршення самопочуття обов'язково звертатися до лікаря.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті