Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
10:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Діти переселенців та АТОвців повернулися з річного навчання в Литві

|«« «« »» »»|

Діти переселенців та АТОвців повернулися з Литви. Річне навчання в міжнародній гімназії Вільнюса стало можливим завдяки спільному проекту ДніпроОДА та консульства Литви у Дніпрі, повідомив очільник ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Такі поїздки організуємо третій навчальний рік поспіль. П'ятнадцять восьмикласників із Дніпропетровщини та Луганщини провели десять місяців у міжнародній гімназії європейського зразка «Вільнюський дім литовців» – там навчаються діти з 20 країн світу. Для підлітків, яким в юному віці довелося багато пережити, це унікальна можливість побачити світ, познайомитися з однолітками з інших країн, а головне – отримати якісну європейську освіту. Трьом нашим відмінникам, до речі, вже запропонували продовжити навчання за поглибленою програмою», – зазначив Валентин Резніченко.

Діти повернулися, сповнені вражень та емоцій. Майже рік навчання в європейській гімназії в центрі Вільнюсу, прогулянки столицею Литви, насичена розважальна програма, зокрема, на канікулах – спогадів учням вистачить надовго.

«Особливо вразив президентський палац, також запам'яталася виставка живопису. А ще були аквапарк, ковзанка, боулінг, дуже багато екскурсій – просто не перелічити», – поділився син загиблого бійця АТО Андрій Зозуля.

«Я б не змогла своєму синові організувати таку поїздку, тим більше, навчання за кордоном. Діти жили практично в центрі Вільнюса, в шикарних умовах, – розповіла переселенка з Донецька, багатодітна мати Наталя Казакова. – Така допомога постраждалим від війни сім'ям – найкраще, що можна було зробити для нас».

Зі своєї подорожі діти привезли не тільки спогади, але й плани на майбутнє.

«Ми всі швидко здружилися, – поділилася переселенка з Донецька Аліна Масолова. – Дуже вдячна всім, хто організував для нас цю поїздку. Я побачила Литву, як живуть європейці, і сама змінилася за цей рік. Планую вже восени продовжити навчання у Вільнюсі».

Спільний проект ДніпроОДА та консульства Литви у Дніпрі з навчання дітей переселенців і АТОвців у Вільнюсі продовжиться й у наступному навчальному році. Вже у вересні у Литву поїдуть ще 15 учнів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Хм  (01.08.17 17:10): Получается наши дети (местные из Днепра) недостойны обучатся в Литве, а переселенцев пожалуйте!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті