Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили Почесне консульство Федеративної республіки Бразилія

|«« «« »» »»|

2 серпня у Дніпрі розпочало свою роботу Почесне консульство Федеративної республіки Бразилія. В Україні це вже третє офіційне представництво південноамериканської держави.

Відомство у Дніпрі охоплюватиме чотири області: Дніпропетровську, Черкаську, Запорізьку та Кіровоградську. В планах також встановлення побратимських відносин між Дніпром та одним із міст Бразилії.

«Сьогодні це маленька, але знакова подія. Ми живемо у непрості часи. Однак такі події свідчать, що, хоча й зі стриманим оптимізмом, та ми рухаємося вперед. Я бачу, що до Дніпра та України зростає інтерес дипломатів з різних держав. Це імпульс для розвитку економіки», – зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

Очільник міста також подякував Почесному консулу Федеративної республіки Бразилія у Дніпропетровській, Запорізької, Кіровоградської та Черкаської областей Олегу Василенку за налагодження співпраці між країнами.

На відкритті консульства побував і Надзвичайний та Повноважний Посол Бразилії в Україні Освальдо Біато Жуніор. Робота почесного бразильського представництва у Дніпрі сприятиме розвитку спільних з Україною бізнесових проектів.

Зазначимо, що цьогоріч Україна та Бразилія відзначили 25-ту річницю встановлення дипломатичних відносин. За офіційними даними, в Бразилії проживає одна з найчисельніших українських діаспор. Найвища концентрація громадян Бразилії українського походження – у штаті Паранá: через це його навіть прозвали «бразильською Україною».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


сергей  (03.08.17 14:54): Забыли сказать, где же оно находится. Адреса нет. Журналистов, видимо, тоже нет. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті